Passion 4 Web
Image default
Aanbiedingen

De duurste auto reparaties op een rijtje

De duurste auto reparaties op een rijtje  

 

Een keer in de zoveel tijd is het weer feest, want je auto kan naar de maker. Er is weer eens wat kapot, en dit kan een hoop geld gaan kosten. Helaas verandert zelfs een autoverzekering hier niets aan. Benieuwd wat de meest voorkomende reparaties zijn? Wij vertellen het in onze blog. 

 

Dit zijn de auto reparaties die het meest gaan kosten 

 Een kapotte koppeling 

Heb je er al eens last van gehad? Een kapotte koppeling? Hopelijk niet, want dit gaat je aardig wat geld koste. Dit kan oplopen tussen de €500 en €1200. Als de koppeling niet goed functioneert, merk je dat meestal snel. Er komt dan meer rook uit de auto dan normaal, het peil van de koelvloeistof zakt eerder of de motor raakt aan de kook. Ook kan er een lek in zitten, waardoor koelvloeistof zich mengt met olie. Dat is slecht voor de motor. Wacht daarom niet te lang met het laten vervangen van de koppakking. 

 

Een brandstoftank vervangen

Dikke pech als je brandstoftank kapot is, want dit gaat je ook aardig wat geld kosten. Het vervangen kost namelijk tussen de €300 en €660. De brandstoftank zorgt ervoor dat er brandstof vanuit de tank naar de motor wordt gepompt. Als je de tank nooit helemaal leegrijdt of regelmatig de verkeerde brandstof tankt, slijt de brandstofpomp eerder. 

 

Een distributieriem die versleten is 

Het is moeilijk om in te schatten wanneer de distributieriem van jouw auto versleten is. Over het algemeen zijn de meeste na 100.000 en 150.000 kilometer versleten. Dan is het vaak ook tijd voor een nieuwe. In het instructieboekje van je auto kun je ook lezen hoe lang de distributieriem gemiddeld meegaat. Het vervangen van deze riem is geen geintje, het kost al snel €1000. Wacht niet te lang met het vervangen van de distributieriem. Want als de riem breekt betaal je al snel €7000 voor een nieuwe, en dat wil je niet.

 

Een versnellingsbak die het begeeft 

Hoor je een raar geluid uit de versnellingsbak komen? Dan is het slim om die even na te laten kijken, want dit is namelijk niet de bedoeling. Ga meteen naar de garage om te voorkomen dat het erger wordt. Als er een gek geluid uit de versnellingsbak komt, hoeft dat niet te betekenen dat hij meteen gedemonteerd moet worden. Soms is alleen doorspoelen al genoeg. Maar helpt het doorspoelen niet, dan moet de bak helaas helemaal uit elkaar gehaald worden. Dan kan het zijn dat bepaalde onderdelen aan vervangen toe zijn, dit kan al snel oplopen tussen de €2000 en €7500.  


De motor uit elkaar halen 

Het reviseren van de motor kost veel tijd en is daarom ook duur. Met reviseren wordt bedoeld dat een auto-onderdeel uit elkaar wordt gehaald, alle delen worden gereinigd en versleten onderdelen worden vervangen. Je bent snel tussen de €1500 en €7000 kwijt. Kies er daarom voor om een motor te laten demonteren, dit kan al snel wat geld schelen. 

Een autoverzekering dekt de schade 

Een auto is een grote kostenpost, het is daarom ook niet een aankoop die je snel doet. Je bent meestal meer geld kwijt dan je denkt, is het niet de benzine, dan zijn het wel de reparaties of schade aan uw auto. Met een autoverzekering bent u gelukkig verzekerd tegen schade. Als u tegen een paaltje rijdt bijvoorbeeld of betrokken bent bij een ongeluk. Bekijk daarom eens de verzekering bij InShared!

https://www.inshared.nl/