Passion 4 Web
Image default
Hobby en vrije tijd

De perfecte schoolfoto

Een perfecte schoolfoto daar droomt iedereen wel van. Helaas zien vele leerlingen het als een mislukte foto. Veel pubers en jongeren schamen zich voor de schoolfoto. Ze zijn erg onzeker en vinden dat ze er niet mooi opstaan. Dit is overal ook bij de schoolfotograaf in Haarlem. Hoe kan dit nu?

Reacties schoolfotograaf Haarlem

De meeste reacties luiden “nee verwijder die foto snel, daar sta ik echt niet mooi op!’’ of ‘’ bah wat ben ik hier lelijk op’’. Anderen vinden deze foto dan snel wel leuk en beseffen niet waarom hij of zij deze foto niet mooi vind. Er ontstaat vaak veel geroezemoes hierdoor. Tijdens zo’n dag op school trekt iedereen zijn of haar leukste kleding aan en zorgt dat die er op zijn best uitziet.

Uitleg

Vele vinden zijn of haar spiegelbeeld mooier. In de spiegel zie je jezelf horizontaal omgedraaid dan de buitenwereld om je heen. De meeste mensen hebben geen symmetrisch gezicht. Dus als je dan de linkerkant opeens omdraait naar je rechterkant is dit voor de meeste mensen een ongewend beeld. Ze zijn er niet aan gewend en het vertrouwde wordt verstoord. Je ziet wel dat jij het bent, maar het is anders. Dus uiteindelijk vind je het dan een slechte of lelijke foto van jezelf. Anderen om jouw heen vinden je foto meestal wel leuk. Dit komt doordat ze je ook zo zien en niet in spiegelbeeld. Voor hun zijn bijvoorbeeld jouw foto’s in het spiegelbeeld minder mooi dan de andere foto’s. Daarnaast weten we dus eigenlijk niet goed hoe wij er zelf uitzien. De meeste gezichtsuitdrukkingen van jezelf zie je niet. Je kijkt altijd met dezelfde gezichtsuitdrukking in de spiegel of forceert een gezichtsuitdrukking die niet spontaan is. Vaak reageren anderen dan ook op jouw foto: ‘’ zo zie je er gewoon uit hoor’’. Iedereen heeft dit beeld weleens gehad over zichzelf. Dus maak je vooral niet onzeker of kijk niet te kritisch naar jezelf. Zelfs de mooiste mensen zien nog iets wat ze niet mooi vinden. Iedereen is uniek op zijn of haar manier.

https://www.schoolfoto.nl/schoolfotograaf-haarlem/