Passion 4 Web
Image default
Electronica en Computers

Viewsonic x10-4k review

Als je een beetje fan bent van vintage camera’s en films kijken, dan is de Viewsonic x10-4k de perfecte beamer voor bij jou thuis. Bij een beamer komt natuurlijk meer kijken dan alleen de looks. Ook de kwaliteit van het geluid en beeld speelt een grote rol bij de aanschaf van een beamer voor jouw home cinema. Daarnaast is gebruiksgemak een grote factor om jouw filmervaring nog beter te maken. In deze Viewsonic x10 review lees je alle ins en outs die je moet weten over deze beamer.

Ontwerp

Misschien ben je al een beetje lekker gemaakt door de intro van deze tekst. De Viewsonic x10 heeft namelijk een retro uitstraling met leren beschermhoes. Het is geen beamer die je na gebruik snel weer in de kast wil zetten. Het is een echte eyecatcher in huis en door zijn gun-metal donkere uitstraling is het geen opvallend en vervelend apparaat om in huis te hebben. De Viewsonic x10 is ook draagbaar door een uitklapbare beugel. Zo kun je deze gemakkelijk meenemen, al zal meenemen op vakantie wat lastiger zijn doordat de beamer zo’n 4 kilo weegt.

Installatie

Zelfs met twee linkerhanden kun je deze draagbare projector instellen en klaarzetten. De Viewsonic x10 is zowel van een afstand zoals het plafond te gebruiken als Short Throw projector. Door de draagbaarheid van de beamer is het plaatsen op een tafel dichtbij een witte muur wel het meest ideaal. De beamer zal zichzelf scherpstellen op het moment dat je deze aanzet. Deze kun je zelf nog een beetje aanpassen waar nodig. Zodra de Viewsonic x10 is geïnstalleerd kun je gemakkelijk verbinding maken met je wifi-netwerk en zowel een HDMI als USB-C kabel aansluiten. Ook is er de mogelijkheid om via Bluetooth je apparaten te koppelen.

Beeld en geluid

Door de autofocus van de Viewsonic x10 is het beeld altijd scherp. Met de draagbare projector kun je altijd van 4K beeld genieten, mits het beeld natuurlijk ook in 4K is opgenomen. De Viewsonic x10 beschikt over een RGB LED-lichtbron met maar liefst 30000 uur aan levensduur. Dat het een duurzame beamer is valt dus niet te betwisten. De beeldkwaliteit en het contract is uitstekend, zelfs als je in een belichte kamer is. Voor zwartbeelden is het wel het beste om in een zo donker mogelijke kamer te zitten. Ook het geluidssysteem van de beamer is verrassend goed. Dit terwijl je dat niet zou verwachten door het kleine formaat van de Viewsonic x10. Het geeft een realistische weergave van diepe geluiden waarmee je met gemak de hele kamer vult met fantastische audio.

Conclusie

Niet alleen voor thuis, maar ook voor een filmavondje bij vrienden is de Viewsonic x10 een geschikte beamer. Door het formaat en het gewicht neem je deze gemakkelijk mee. Aangezien de beamer zowel aan het plafond bevestigd kan worden als dicht op de muur, is deze perfect voor elk formaat home cinema. De beamer heeft een moderne uitstraling en zit vol met gave functies om jouw filmavond nog soepeler te laten verlopen.