Passion 4 Web
Image default
Auto's en Motoren

De verschillende soorten autoverzekeringen

Ook al zou je soms liever niet een verzekering afsluiten, soms is het nou eenmaal verplicht. Dit geldt ook voor autoverzekeringen. Als je een auto hebt, moet je dus ook een verzekering afsluiten. Net als bij veel andere verzekeringen, zijn er verschillende soorten autoverzekeringen. Welke soorten zijn er en welke verzekering past het best bij mij? Antwoorden op deze vragen lees je hieronder.

WA autoverzekering

De Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering, oftewel WA verzekering, dekt de schade die je met jouw auto aanbrengt bij anderen. In Nederland moet je verplicht minimaal deze verzekering afsluiten. Met de WA verzekering ben je dus niet verzekerd voor schade aan je eigen auto, maar voor schade van andere auto’s als je schuldig bent.

Beperkt casco autoverzekering

Dit is de iets uitgebreidere variant van de WA verzekering. Deze verzekering vergoedt niet alleen wat de WA verzekering ook verzekert, maar ook schade door brand, onweer, diefstal en ruitschade.

Allrisk autoverzekering

De naam zegt het eigenlijk al, deze verzekering vergoedt namelijk alle schade. Stel je bent de schuldige bij een aanrijding, ook dan wordt je schade gedekt. Ook bij bijvoorbeeld parkeerschade wordt de schade gedekt.

Welke verzekering past het best bij mij?

Dit is natuurlijk een lastige vraag waar jij ook misschien mee zit. Ook je persoonlijke financiële status is van belang. Kan je bijvoorbeeld een nieuwe auto betalen als je auto total loss wordt verklaard? Ook de leeftijd en waarde is van belang. Is je auto het nog wel waard om hem duur te verzekeren?

Andere oplossingen

Zoals gezegd, dekt de allrisk verzekering alle schade die je auto oploopt. Zo’n dure verzekering is niet de enige oplossing om schade aan je auto te repareren. Zo kan je bij lakschade bijvoorbeeld heel goedkoop lakschade herstellen. De beste oplossing is om ervoor te zorgen dat je natuurlijk überhaupt geen schade oploopt, want voorkomen is beter dan genezen!