Passion 4 Web
Image default
Bedrijven

Hobby ideeën voor 2022

Nu alle coronaregels voorlopig van tafel zijn is het tijd om nieuwe dingen te gaan proberen. In de lockdown gingen we massaal aan de slag in de keuken of met handwerken, maar 2022 wordt het jaar van de actieve hobby’s. Dit zijn de vijf hobby’s die je moet proberen in 2022.

Mountainbiken

Tijdens de lockdown gingen de meeste mensen ook veel naar buiten. Met als voordeel dat er tegenwoordig steeds meer loop- en fietsroutes zijn. Ook de mountainbike routes zijn uitgebreid. De mountainbikeroutes zijn iets ruiger dan normale fietsroutes. Ben je nog niet zo bekend met mountainbiken? Dan kun je op verschillende punten een mountainbike huren en samen met een instructeur op pad.

Mixed martial arts

Mixed martial arts is een vechtsport die steeds populairder wordt. Mixed martial arts wordt ook vaak afgekort als MMA. Bij deze vorm van vechtsport worden verschillende vechtsporten gecombineerd. Er mag bij mixed martial arts zowel staand als op de grond gevochten worden.

Boulderen

Met de heuvels in Limburg kom je niet erg ver als je in de natuur wil gaan boulderen. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook een heleboel sporthallen met klimwanden. Voor boulderen hoef je in principe niks aan te schaffen. Vaak klim je in deze sporthallen zonder uitrusting. Dikke valmatten zorgen voor de veiligheid mocht je vallen.

Padel

Een sport die steeds meer in opkomst is, is padel. Bij padel speel je altijd in dubbelteams. Het veld is over het algemeen iets kleiner dan een tennisveld. Omdat het veld is omheind stuitert de bal altijd terug het veld in. Op deze manier speel je veel langer door. Padel is een combinatie van tennis, squash en beachball. Over het algemeen worden tijdens het spelen van padel de tennisregels gevolgd.

Salsation

Salsation is een combinatie van verschillende ritmes, culturen en dansen. Daarnaast is er een stukje fitness in verwerkt. Salsation is een dance workout die voornamelijk de billen, benen en buikspieren traint. Muziek wordt gecombineerd met functionele bewegingen en op deze manier ontstaat er een vrolijke workout.

https://energia-martialarts.com/