Passion 4 Web
Image default
Aanbiedingen

Dit zijn de voordelen van een ontharingslaser

Dit zijn de voordelen van een ontharingslaser

Veel vrouwen willen graag af van ongewenste haargroei, maar tegenwoordig is het aantal mannen dat af wil van ongewenste haargroei steeds groter. Er zijn tal van mogelijkheden om ongewenste haargroei tegen te gaan, zoals epileren, waxen of scheren.Toch is dit niet permanent en het zorgt soms ook nog eens voor een rode huid. Dit is bij een ontharingslaser is echter veel minder het geval en het is daarnaast ook nog pijnloos. Ben je nou benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan dit blogartikel als jij meer te weten wilt komen over de verschillende soorten ontharingslasers en welke nou het beste bij jou past!

Moet ik kiezen voor IPL of voor een laser?

Al een lange tijd is het ontharen door middel van lichtflitsen een veel uitgevoerde behandeling bij verschillende schoonheidssalons. Dit is zelfs de laatste jaren zo ontwikkeld dat mensen dit ook zelf thuis kunnen doen. Er zijn een tal van ontharingslasers op de markt en het is daarom goed om deze onderling te vergelijken. Laser en IPL lijken eigenlijk een beetje op elkaar. Beiden werken met lichtenergie. Hierdoor wordt het haarzakje aangetast, waardoor het haar uitvalt. Echter er zijn ook veel verschillen tussen beide. Het grootste verschil zit in de kracht van de werking. De laser verwijderd 80% van de haren permanent, terwijl bij IPL de kans dat haren terug groeien minstens 50% is. 

Hoeveel behandelingen heb je nodig?

Per persoon varieert het aantal behandelingen. Het gemiddelde waarmee je rekening kunt houden is zo’n 6 tot 8 behandelingen om het lichaamshaar te verwijderen. Na de eerste behandeling worden eigenlijk enkele de actieve haren verwijderd en daardoor zullen de op dat moment nog inactieve haren in een vervolgbehandeling moeten worden vernietigd. Tussen deze behandelingen in veranderen deze inactieve haren in actieve haren. De rustperiode die men tussen de behandelingen dient te nemen is 6 tot 8 weken.

Hoeveel tijd wil ik bezig zijn met een behandeling?

Voor beide behandelingen moet je een beetje geduld hebben. De meeste IPL’s werken een stuk vlotter dan lasers, omdat ze meer oppervlak kunnen bestrijken. Kies je voor een laserproduct, dan duurt de behandeling wat langer. Maak dus een goede overweging tussen snelheid en effectiviteit. Ben je nou aan het overwegen om IPL laser te kopen of ga je toch voor een ontharingslaser? Dan raden wij Laservision aan. Laservision heeft een ruim assortiment aan verschillende ontharingslasers, maar ook allerlei andere soorten lasers. Denk hierbij aan schimmelnagellasers, vaat- en pigmentlasers en tatoeagelasers.

https://www.laservision.nl/laserapparatuur/ontharingslasers/