Passion 4 Web
Image default
Mode en Kleding

De voordelen van merino wol

Wanneer je je merino wollen vest, T-shirt of merino wollen trui draagt, draag je niet alleen wat stof. Je geniet van de voordelen van miljoenen jaren evolutie. Merinoschapen grazen in de hooglanden van Nieuw-Zeeland en hebben het zachtste en fijnste vlies ontwikkeld dat de mensheid kent.

Ze zijn moeiteloos bestand tegen temperaturen van -20 ° C tot +35 ° C, dankzij de unieke eigenschappen van hun wol. En met moderne spinningtechnologie en vezelbehandelingen zorgt de wol van deze fascinerende dieren voor buitengewoon elegante, hoogwaardige stoffen die materialen zoals katoen of synthetische stoffen op alle fronten overtreffen.


11 redenen waarom je dol zult zijn op merinowol:


1. Thermo regulerend
Merinowol is het natuurlijke klimaatregulatiesysteem van de mode. De ademende eigenschappen van de stof hebben grote voordelen als het gaat om comfort. Merinowol is perfect voor het hele jaar door kleding.

Koeling
Als het warm is, absorberen de vezels de vochtdampen van je lichaam en verdampen ze buiten de stof – waardoor je lekker koel blijft.

Verwarmend
Maar in de winter condenseren deze vochtdampen in de vezel, geven warmte af en houden je lekker warm.

2. Geurbestendig
Goed nieuws voor alle mensen die afhankelijk zijn van deodorant: merinowol absorbeert alle geurmoleculen en laat ze alleen vrij bij het wassen. Hoe warm het ook is, je zult je de hele dag fris voelen. Je merino-wollen T-shirt of shirt zal niet ruiken – zoals katoenen shirts doen. Bovendien hoef je het niet elke keer te wassen als je het hebt gedragen. Hang hem gewoon in de open lucht en geniet er de volgende dag weer van.

3. Snel drogend
Merinowol is een verrassend fijne stof, die gemakkelijk water afgeeft. Het is droog lang voordat je andere kledingstukken zijn. Plaats het gewoon in de machine, laat het plat drogen of plaats het op een hanger en draag het snel weer!

4. Kreukbestendig
De elastische eigenschappen van de merinovezel maken deze extreem kreukbestendig. Als u uw shirt laat drogen, wordt strijken optioneel. En wanneer u reist met een gepakte koffer, trek uw merinowollen kleding uit, hang ze een half uur op en u bent helemaal goed. Geen vervelende rimpelbeschadiging meer door veiligheidsgordels of rugzakken. Het is de ultieme reisgenoot.

5. Wasbaar
De natuurlijk beschermende buitenlaag van je merinowol shirt of T-shirt voorkomt dat vlekken worden geabsorbeerd. Als je favoriete item echter vies is, was je het gewoon op lage temperatuur. Niet zeker hoe te beginnen? Controleer het wasetiket in uw kledingstuk!

6. Geen jeuk
Als we wol zeggen, denk je dan aan oma’s jeukende kersttrui? Hebben we nieuws voor u! Onze superfijne merinowolvezels zijn slechts 17 micron dik. Ter vergelijking: een mensenhaar is tussen de 60 en 180 micron dik. Wat dat betekent Onze merinowol is flexibeler, buigt zacht tegen je huid en kriebelt niet.

7. Duurzaam
Merinowol is 6 keer sterker dan katoen. Elke vezel kan meer dan 20.000 keer op zichzelf worden teruggebogen. Ter vergelijking: katoen breekt na 3.200 keer. Slechte katoen. Lucky merino wollen T-shirt eigenaar!

8. Anti-allergie
Merinowol doet wonderen voor stijlliefhebbers met een gevoelige huid. Onderzoek toont aan dat het dragen van T-shirts of truien van merinoswol de symptomen van eczeem bij volwassenen en kinderen aanzienlijk vermindert in vergelijking met andere stoffen. Deze hypoallergene vezel behandelt je huid zacht en met grote zorg.

9. Hernieuwbaar
Synthetische vezels en katoen vereisen een grote hoeveelheid manipulatie en verwerking. Merinoswol is echter gemaakt van gras, water en frisse lucht. De merinoschapen die de wol leveren grazen vrijelijk in de heuvels van Nieuw-Zeeland en Australië en leveren twee keer per jaar een nieuwe vachtoogst op.

10. UV-bestendig
De natuurlijke UV-barrière van de stof beschermt je tegen UV-straling van de zon – in tegenstelling tot synthetische stoffen en katoen. Hallo, zorgeloze zomertijden!

11. Biologisch afbreekbaar
De Merinovezel ontleedt van nature in de bodem wanneer deze wordt afgevoerd. Het geeft het voedingsstoffen terug in de aarde.

https://www.lifestyleenwol.nl/