Passion 4 Web
Image default
Aanbiedingen

Dit moet je weten over payrolling

Payrolling is een steeds populairdere vorm van contract die werkgevers gebruiken. Bij payrolling neemt een payroll bedrijf jouw personeel feitelijk gezien in dienst, waardoor het juridisch werkgever wordt. Dit is ook meteen het essentiële verschil tussen payrolling en het simpelweg uitbesteden van je salarisadministratie, hoewel dit wel ook een onderdeel van payrolling is. Hieronder gaan we kijken naar wat payrolling nou precies is.

Wat hoef ik bij payrolling niet meer te doen?

Bij payrolling wordt het juridisch werkgeverschap dus overgenomen door een payrollbedrijf. Hierdoor worden ook de risico’s wat betreft arbeidsrecht overgenomen door het payrollbedrijf. Hieronder vallen grote delen van de personeelsadministratie. Denk hierbij aan arbeidsovereenkomsten, verzekeringen, loondoorbetalingen bij niet werken door ziekte, jaaropgaven, ontslagzaken, wijzigingen in de wet en de salarisadministratie. 

Wat moet je wel nog zelf doen?

Als werknemer blijf je wel nog verantwoordelijk voor andere zaken rondom personeel. Je moet nog altijd zelf personeel aannemen, bepalen over contractverlenging en mensen eventueel ontslaan. Ook de hoogte van het salaris, het voeren van functioneringsgesprekken en de interne gang van zaken blijft jouw verantwoordelijkheid. Op de werkvloer verandert er verder niks. Er is ook een wet die ervoor zorgt dat het qua salaris niet uitmaakt of je op payroll basis of vast onder contract voor een bedrijf werkt. Wel kun je het eventueel merken in de secundaire arbeidsvoorwaarden.

Voordelen payrolling

Payrolling kan in principe voor elk bedrijf interessant zijn. Het maakt hierbij weinig verschil wat je precies doet. De belangrijkste voordelen hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

  • Je weet altijd precies wat de kosten voor personeel gaan zijn.

  • Je ontvangt een factuur per periode voor al je personeelskosten.

  • De administratieve rompslomp verdwijnt.

  • De medewerkers merken er weinig van.

 

https://www.payrollselect.nl/