Passion 4 Web
Image default
Aanbiedingen

Verkoeling vinden tijdens de zomer? 3 tips

De zomers in Nederland worden steeds warmer en het voelt alsof ze ook steeds langer duren. Dat is natuurlijk voor het overgrote deel hartstikke fijn, maar het kan ook voor behoorlijke ergernissen zorgen. Slechts slapen omdat de slaapkamer ’s nachts niet afkoelt, overal zwetend aankomen omdat het zelfs in de schaduw bloedheet – noem het maar op. Om de zomer zo goed en koel mogelijk door te komen, hebben we 3 tips voor je op een rij gezet.

Een zwembadje in de tuin 

Een klassieke oplossing maar zeker geen achterhaalde. Zodra het warmer wordt in ons land lijkt iedereen massaal naar de winkels te hollen om een zwembadje aan te schaffen. Van degelijke opzetzwembaden tot kleine peuterbadjes, ze brengen allemaal heerlijke verkoeling op hun eigen manier. 

Je moet er echter wel snel bijzijn als je een zwembad in de tuin op wil zetten komende zomer. Vorige jaren leren dat de eerste warme dagen ook gepaard gaan met een run op de zwembaden. Dit heeft er afgelopen jaren meermaals voor gezorgd dat de schappen leeg waren en je als hoopvolle koper teleurgesteld werd.

Ramen en gordijnen dicht 

Een andere, en bovendien goedkopere, manier om koel te blijven in de zomer is om je ramen en gordijnen strategisch open en dicht te doen. Leer hierbij van de mensen in warme gebieden rond de middellandse zee. Zij zeten ´s ochtends in alle vroegte de ramen tegen elkaar open om de frisse ochtendwind door het huis te laten waaien. Zodra het buiten begint op te warmen gooien ze alles weer dicht; ramen, gordijnen luiken – alles om de warmte buiten te houden en de koele lucht die ’s ochtends is binnengekomen te behouden.

Verduisterende gordijnen zijn voor deze strategie het meest geschikt. Niet alleen houden ze het meeste zonlicht buiten, ze werken ook nog eens isolerend, wat betekent dat ze de koele lucht binnen ook echt binnenhouden.  

Een ventilator 

Als laatste tip kun je natuurlijk ook gewoon een ventilator kopen. Hierbij heb je ook nog eens keuze uit veel verschillende modellen. Zoek je een ventilator die je op ieder moment tevoorschijn kan toveren wanneer het binnen te warm wordt? Of zoek je een vaste ventilator die je op afstand kunt bedienen? In dit laatste geval kan een plafondventilator kopen een goede optie zijn. 

Op welke manier je ook besluit om koel te blijven deze zomer, zorg er vooral voor dat je ook geniet van de mooie dagen! Of je nu van warmte houdt of helemaal niet – laat de temperatuur niet in de weg staan van jouw plannen. 

 

https://www.maxtotaal.nl/