Passion 4 Web
Image default
Aanbiedingen

Een tuinhaard als barbecue? Dat is dubbel genieten!

Wie houdt er nu niet van een warm vuurtje in de tuin als het ’s avonds begint af te koelen? Het is dan ook niet voor niets dat buitenkachels steeds populairder worden. Met deze eenmalige investering ben je namelijk voorzien van jarenlang plezier. Je hoeft enkel het hout op regelmatige basis aan te schaffen maar hebt er verder geen kosten van. Ideaal wanneer je ’s avonds met vrienden nog even buiten wilt blijven hangen. Maar wist je dat je met sommige buitenkachels ook direct een barbecue in huis haalt? 

In dit artikelen laten we je kennismaken met de voordelen van een buitenkachel die ook dienst doet als barbecue. Dus lees snel verder!

Twee compartimenten

De barbecue tuinhaarden zijn doorgaans voorzien van twee compartimenten. Soms kunnen beide compartimenten gebruikt worden om te barbecueën, bijvoorbeeld steengrillen in het bovenste deel en roosteren in het onderste compartiment. Ook zijn er modellen waarin je onderin het vuur stookt en alleen bovenin kunt roosteren. Maar feit blijft dat alle barbecue tuinhaarden je zowel warmte als heerlijk eten geven. 

Koop je een buitenkachel met een oven-compartiment? Dan kun je uitgebreid steengrillen of een pizza afbakken. Dankzij de ventilatiestand van de oven kun je de temperatuur zelf reguleren, waardoor je controle houdt over het garen en bakken van je eten. Ideaal wanneer je je een avondje wilt uitsloven met het diner maar tegelijkertijd graag met je vrienden rond het vuur wilt zitten. 

Luxe uitstraling

Barbecues zijn over het algemeen logge dingen die je vaak opbergt in de schuur wanneer je ze niet gebruikt. Buitenkachels daarentegen zijn juist bedoeld om sfeer aan je buitenruimte te geven. Met een strak design en mooie afwerking voegt je buitenkachel dus wel degelijk iets toe aan de uitstraling van je terras of tuin. Dat je de tuinhaard vervolgens ook kunt gebruiken als barbecue is natuurlijk helemaal mooi meegenomen. 

Plaats je barbecue tuinhaard op een goede plek in je tuin of op je terras en bouw er een mooi zitje omheen. Op die manier vormt de tuinhaard het centrum van gezelligheid en lekker eten. Wat wil je nog meer?

Hoogwaardige kwaliteit 

Wanneer je een buitenkachel aanschaft is het verstandig om altijd voor kwaliteit te gaan. Op die manier ben je verzekerd van een tuinhaard die jarenlang meegaat en waarop je veilig je eten kunt bereiden. Cortenstaal is bijvoorbeeld een goede materiaalsoort voor buitenkachels. Dit is ijzersterk materiaal dat bestand is tegen hitte, kou en alle weersinvloeden. Perfect voor buiten dus. Bovendien is cortenstaal corrosiebestendig waardoor de kachel weinig onderhoud nodig heeft.

Ook een buitenkachel in de tuin? 

Ben je enthousiast geworden over een tuinhaard die dubbelt als barbecue? Dan hoef je alleen nog maar de juiste buitenkachel voor jou uit te zoeken. Kies de ideale afmeting, de hoeveelheid compartimenten en de afwerking en geniet de hele zomer van heerlijk eten en een fijn vuurtje in de tuin.

https://www.kaggels.nl/