Passion 4 Web
Image default
Sport

Effectiever trainen met elektrische impulsen

Trainen met EMS, oftewel elektrische impulsen, heb je daar al wel eens over gehoord? EMS sport is een zeer effectieve manier van trainen, je traint in 1 training sessie bijna al je spieren. We zullen je uitleggen wat EMS precies is.

Elektrische spierstimulatie, dat is waar EMS voor staat. Via elektroden worden je spieren versterkt en gestimuleerd. Deze stimulatie en versterking van de spieren wordt bereikt middels elektroden die in een speciaal stimulatiepak verwerkt zijn. Een extern trainingsapparaat is verbonden aan de elektroden en hiermee dus ook aan het pak.  

Voordat je begint aan een training trek je eerst het ondergoed aan dat speciaal voor de EMS training is. Daaroverheen trek je het stimulatiepak aan. Over het pak doe je vervolgens om je benen en armen de bijbehorende bandelektroden. Je bent nu helemaal klaar om te gaan trainen.

EMS training versus trainen in de sportschool

Wanneer de EMS training via het programma van start gaat, gebeurt er eigenlijk hetzelfde als bij een krachttraining die je in de sportschool doet. Het verschil tussen een training met EMS en een gewone training in de sportschool is dat, door het gebruik van elektriciteit, het effect van de training wordt versterkt. Dit is vergelijkbaar met een motor van een auto die een turbo heeft. Een training met EMS duurt maar zo’n 20 minuten, waar je in de sportschool uren voor moet trainen. Dit omdat je met EMS veel spiergroepen tegelijkertijd kan trainen, waar je in de sportschool je je spieren groep voor groep traint.

Op het apparaat kan je de sterkte van de elektrische impulsen zelf regelen, geheel naar jouw wens en wat lekker voelt voor jou. Sommige EMS apparaten hebben zelfs een meetfunctie ingebouwd zitten, zodat je tijdens de training kan zien welke belasting jouw spieren krijgen door de stimulatie.

Veilig en niet pijnlijk

Trainen met elektrostimulatie is veilig en in principe niet gevaarlijk. De elektrische impulsen zijn niet pijnlijk, ze geven een mild tintelend gevoel.

In sommige gevallen is de EMS training niet geschikt, bijvoorbeeld wanneer je een hartritmestoornis hebt. Lees daarom eerst onze site en de gebruiksaanwijzing goed door, voordat je aan de training begint.

 

https://www.stimawell.com/nl-nl