Passion 4 Web
Image default
Auto's en Motoren

Fiat Punto

Ja, ze zaten bij de Italiaanse autogigant Fiat beslist met de handen in het haar toen er een opvolger moest komen voor de zo succesvolle Fiat Uno.  En dus schakelde Fiat voor het ontwerp van die opvolger- de Fiat Punto dus- opnieuw ontwerper Giugiaro in. Verstandig, want de Fiat Punto slaagde er binnen no-time in om de Fiat Uno te doen vergeten.

De ontwerper leverde een heus huzarenstukje

Giugiaro slaagde er in een zeer aantrekkelijke auto uit de compacte klasse te ontwerpen, want na de lancering in 1993 werd de Fiat Punto in 1995 al Auto van het Jaar en bleek het twee jaar later de meest verkochte auto van Europa. Daarmee wiste Fiat de sporen van de Fiat Uno vakkundig uit. Uiteindelijk werd de Fiat Punto tot 2018 geproduceerd, in totaal waren dat ruim 8,5 miljoen exemplaren. Nog steeds is de Punto gewild, nu dus alleen als occasion. Nog steeds namelijk weten heel veel mensen het rijcomfort en de zuinigheid van de auto op waarde te schatten. Giugiaro leverde een huzarenstukje, want de concurrentie in het segment van de Fiat Punto is niet mals met onder andere de Opel Corsa, de Ford Fiesta en de Peugeot 208 om er maar eens drie te noemen.

RoadGuards helpen je zonder abonnement weer de weg op

Maar dan ineens sta je daar ergens op een parkeerplaats onderweg naar huis; de auto wil niet starten. Was je vroeger aangewezen op de dure aanbieders van pechhulp met abonnement, tegenwoordig bel je gewoon de RoadGuards. Gewoon, zonder abonnement. Binnen een half uur staat er een deskundig monteur voor je klaar om je snel van dienst te zijn. Je betaalt gewoon rechtstreeks aan de monteur en rijdt vervolgens in een keer naar huis. Ideaal, deze RoadGuards, een collectief van monteurs die 24/7 voor je klaar staan.