Passion 4 Web
Image default
Sport

De recovery shake mag niet ontbreken bij jouw sportvoeding

Er zijn talloze boeken geschreven over de beste sportvoeding en daarnaast zijn er behoorlijk veel recovery shakes en andere supplementen die jou kunnen helpen om optimaal te presteren. Het is hierdoor vaak lastig om door de bomen het bos te zien. Veel gestelde vragen zijn vaak: “Is een sportdrank nodig?” of “Helpt een recovery shake mijn lichaam te herstellen?”. Om de beste keuze te maken in sportvoeding wordt er gebruikgemaakt van de sportvoedingspiramide.

Basisvoeding

De sportvoedingspiramide bestaat uit 3 onderdelen: basisvoeding, sport specifieke voeding en sportsupplementen. Voor iedere sporter geldt dat basisvoeding het belangrijkste onderdeel is en deze bestaat uit de bekende ‘Schijf van Vijf’. Jouw basisvoeding moet gebaseerd zijn op voldoende inname van koolhydraten, eiwitten en vetten. De inname hiervan is volledig persoonsgebonden.

Sport specifieke voeding

Sport je regelmatig en behoorlijk intensief? Dan is het aan te raden om sport specifieke voeding toe te voegen aan jouw basisvoeding. Onder sportvoeding vallen bijvoorbeeld: sportdranken, recovery shakes, sportgels, en sportrepen. Deze sportvoeding vult jouw voorraden aan en zijn specifiek ontwikkeld om jouw sportprestaties te verbeteren. Een recovery shake zorgt er bijvoorbeeld voor dat het herstel van jouw lichaam wordt versneld. Info en keuze uit verschillende sportsupplementen kun je vinden bij S2 Sportvoeding. 

Sportsupplementen

De laatste laag van de piramide wordt gevormd door sportsupplementen. Denk bij supplementen aan onder andere: natriumbicarbonaat, cafeïne, vitamine D3 en creatine. Deze sportsupplementen verbeteren jouw sportprestaties op voorwaarde dat je ze op de juiste wijze gebruikt! Let bij sportsupplementen er ook op dat sommige op de dopinglijst staan.

Welke voeding is goed voor jou?

Voor recreatieve sporters is het aan te raden om alleen gebruik te maken van basisvoeding en sport specifieke voeding. Een recovery shake is vaak meer dan genoeg om je prestaties te verbeteren en je lichaam te laten herstellen. Mocht je toch supplementen willen gebruik, is het aan te raden om dit te overleggen met een professional of sportdiëtist.  

https://www.s2sportvoeding.nl/