Passion 4 Web
Image default
Dienstverlening

Fysiotherapie kan enorm helpen bij het revalidatieproces van een operatie of blessure

Fysiotherapie en revalidatie lijken hand in hand te gaan, omdat fysiotherapie zo’n breed scala aan modaliteiten voor genezing kent, en vaak is voor revalidatie na een blessure een minder dan traditionele aanpak nodig. Zo kan bijvoorbeeld de ene persoon genezen van een rugoperatie een heel ander soort behandelplan nodig hebben dan de andere. Centrum voor beweging & therapie | Fysiotherapie Eindhoven is een fysiotherapie praktijk waar dit soort behandelingen ook worden aangeboden.

Rehabilitatie” in termen van fysieke geneeskunde verwijst naar de verbetering en het herstel van het functionele vermogen en de kwaliteit van leven na een blessure of een andere vorm van beperking of handicap. Hoewel revalidatie nodig kan zijn na een operatie, een beroerte of een aantal ernstige gebeurtenissen in het leven, is meestal revalidatie nodig na willekeurige verwondingen, zoals die welke zijn opgelopen bij atletische evenementen of tijdens alledaagse activiteiten. Bijvoorbeeld, genezing over een periode van acht weken van een verstuikte pols als gevolg van een val op het ijs kan worden beschouwd als revalidatie.

Hoe gaat een fysiotherapeut precies te werk?

Als u een fysiotherapeut zoekt voor hulp bij uw revalidatie, zal deze u in eerste instantie vragen om een gedetailleerde geschiedenis van uw gezondheid, evenals details over uw huidige aandachtsgebieden. Zij zullen dan uw conditie beoordelen en vervolgens een goede diagnose stellen om een effectief behandelplan te bepalen.

De fysiotherapeut werkt samen met u om u te helpen de aard van uw aandoening te begrijpen en hoe de revalidatie voor u zal werken, en hij zal een behandelplan ontwikkelen dat is afgestemd op uw eigen persoonlijke behoeften. U wordt in de kliniek behandeld en krijgt de juiste methoden aangeleerd om ook buiten de kliniek voor uzelf te zorgen, zodat u sneller en effectiever kunt genezen en uiteindelijk eigenaar kunt worden van uw eigen genezing.

Speciale technieken worden gebruikt om problemen te verhelpen

Rehabilitatie met een fysiotherapeut omvat vaak een soort van testen (zoals range of motion testing) en mobilisatietechnieken, hoewel effectievere methoden manuele manipulatie door de beoefenaar inhouden in tegenstelling tot methoden die machinaal gestuurd zijn en weinig hands-on techniek bieden.

Dit type behandeling heeft de neiging te resulteren in een snellere en duurzamere genezing, en u kunt beter een fysiotherapeut vinden die op deze manier oefent omdat u uw pijn en uw genezingstijd tijdens uw revalidatie tot een minimum wilt beperken. Naast de hands-on behandeling kunt u ook oefeningen krijgen om buiten de behandeling om uit te voeren als middel om de zelfstandigheid te verkrijgen die u zoekt.

Schouder problemen kunnen vaak verholpen worden met fysiotherapie

Een goed voorbeeld van hoe hands-on behandeling met fysiotherapie het meest effectief is, is bij schouderpijn, een groeiende zorg onder mensen boven de 50 jaar (vaak ‘bevroren schouder’ genoemd). Schouderpijn kan vooral zorgelijk zijn omdat het de slaap kan bemoeilijken en omdat uw bewegingsvrijheid vrij beperkt kan worden. Hands-on fysiotherapie probeert de flexibiliteit in uw schouder veel directer te herstellen dan met eenvoudige echografie mogelijk is, en heeft een dramatischer effect samen met oefeningen die meestal naast de techniek worden toegepast.

https://www.cbtfysio.nl/beweging-therapie

Gerelateerde artikelen

Ga speeddaten en laat Search4love je helpen echte liefde te vinden!

Duurzame inzetbaarheid dankzij arbodienstverlening in Eindhoven

Zorgverzekeraar regio Salland