Passion 4 Web
Image default
Eten en drinken

Gezonde theesoorten

Theesoorten zijn er al eeuwen en worden in de traditionele geneeskunde gebruikt om hun geneeskrachtige eigenschappen. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten gezonde thee op de markt, elk met zijn eigen unieke voordelen.

Groene thee is een van de populairste gezonde theesoorten, en niet voor niets. Groene thee zit boordevol antioxidanten en er is aangetoond dat het de hersenfunctie kan verbeteren, het cholesterolgehalte te verlagen, en zelfs gewichtsverlies te bevorderen.

Zwarte thee is een andere gezonde optie die rijk is aan antioxidanten en in verband gebracht is met een lager risico op hartziekten. Zwarte thee bevat ook cafeïne, dat je een oppepper van energie kan geven.

Kruidenthee is een goede keuze voor wie cafeïne wil vermijden. Kruidenthee kan gemaakt worden van allerlei verschillende kruiden, elk met zijn eigen unieke gezondheidsvoordelen.

Kamillethee is een goede optie voor wie op zoek is naar een kalmerende en ontspannende thee. Van kamille is aangetoond dat het angst vermindert en je helpt beter te slapen.

Gemberthee is een geweldige keuze voor wie zijn spijsvertering wil verbeteren. Van gember is aangetoond dat het misselijkheid en maagklachten vermindert.

Pepermuntthee is een verfrissende optie die je kan helpen wakker en alert te blijven. Van pepermunt is ook aangetoond dat het de spijsvertering verbetert en hoofdpijn verlicht.

Er zijn veel andere gezonde theeën op de markt, dus neem zeker je tijd en vind er een die goed voor je is. Met zo veel verschillende mogelijkheden is er zeker een gezonde thee te vinden die je kan helpen je gezondheidsdoelen te bereiken.

Dennennaalden thee

Dennennaalden thee is een kruidenthee die gemaakt wordt van de naalden van dennenbomen. Het heeft een lange gebruiksgeschiedenis in de traditionele geneeskunde en wordt ook nu nog gedronken om zijn vermeende gezondheidsvoordelen.

Dennennaald thee is rijk aan antioxidanten en heeft aantoonbaar ontstekingsremmende, antimicrobiële en antikanker eigenschappen. Men denkt ook dat het het immuunsysteem versterkt, verbeteren de bloedsomloop en helpen het lichaam te ontgiften.

Dennennaald thee wordt gemaakt door verse of gedroogde dennennaalden enkele minuten in heet water te laten trekken. De resulterende thee heeft een licht bittere, harsachtige smaak. Hij kan puur gedronken worden of gezoet met honing.

Dennennaald thee wordt niet aanbevolen voor zwangere vrouwen of mensen met lever- of nierziekten. Als je bloedverdunners gebruikt, overleg dan met je arts voordat je dennennaald thee drinkt, want het kan het risico op bloedingen verhogen.

Gezonde theesoorten koop je voordelig bij CBD-producten.nl.