Passion 4 Web
Image default
Beauty en verzorging

Haarkleur 101: Volledig verven, highlights of balayage?

Wil jij een nieuw kleurtje in jouw coupe? Er zijn verschillende manieren om jouw haar weer te laten stralen. Haar verven, highlights en balayage zijn allemaal populaire technieken in de wereld van haarkleuring, maar ze bieden verschillende resultaten en hebben hun eigen unieke eigenschappen. Beaucoupe Kapsalon Den Bosch legt het verschil tussen deze drie veelvoorkomende haarkleurtechnieken uit:

Haar verven:

Haar verven is een van de meest traditionele manieren om je haarkleur te veranderen. Het omvat het aanbrengen van een enkele kleur over je hele haarlengte en -textuur. Deze kleur kan variëren van natuurlijke tinten tot felle en gewaagde kleuren, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Haar verven is een uitstekende keuze als je je haarkleur volledig wilt veranderen of als je grijs haar wilt bedekken.

Highlights:

Highlights zijn een subtiele manier om dimensie en helderheid aan je haar toe te voegen. Deze techniek omvat het selectief verven van kleine secties van je haar met een lichtere kleur dan je natuurlijke haarkleur. Dit creëert contrast en kan je haar er levendiger en zonniger uit laten zien. Highlights kunnen worden aangebracht met folies of kamtechnieken, afhankelijk van het gewenste effect. Deze methode is ideaal als je een natuurlijke uitstraling wilt behouden en niet te veel verandering wilt. Wist je dat lowlights ook dimensie aanbrengen? Dit zijn juist donkerdere kleuren dan je eigen haar. Je kunt in een coupe gebruikmaken van highlights én lowlights voor een fantastisch kapsel.

Balayage:

Balayage is een trendy haarkleurtechniek die de laatste jaren enorm populair is geworden. Het woord “balayage” is afgeleid van het Franse woord “balayer”, wat “vegen” betekent. Bij balayage wordt de haarkleur met de hand aangebracht in vloeiende bewegingen, waardoor er een natuurlijke overgang ontstaat tussen de donkere en lichte delen van het haar. Het resultaat is een zachte, natuurlijke look. Balayage is een uitstekende keuze als je een onderhoudsarme kleuroptie wilt, omdat de uitgroei minder opvalt dan bij traditionele highlights.

Haar verven, highlights en balayage zijn allemaal mooie opties om je haarkleur te veranderen, maar ze bieden verschillende resultaten. Haar verven is geschikt voor wie een volledig nieuwe kleur wil, terwijl highlights subtiele accenten toevoegen. Balayage geeft een natuurlijke uitstraling zonder veel onderhoud. Kies de techniek die het beste bij je past op basis van je persoonlijke stijl en onderhoudsbehoeften, en geniet van je nieuwe look! Weet je het niet zeker? Het team van Beaucoupe adviseert je graag. Als kapsalon in Den Bosch zijn we eenvoudig bereikbaar, of je nu op zoek bent naar een kapper in Vught, Vlijmen of Rosmalen: breng een bezoekje aan onze kapsalon in de Helftheuvelpassage.