Passion 4 Web
Image default
Attracties

Het belang van een schoolreis

Een schoolreis naar een van de parken van Billybird is voor kinderen een onvergetelijke ervaring. Dankzij de vele activiteiten die zowel binnen, buiten als op en rond het water uitgevoerd kunnen worden, zullen ze zich geen moment vervelen. Maar wist je dat een schoolreis ook op een andere manier van belang kan zijn? Ook al lijkt alleen pret op die dag centraal te staan, is een schoolreis zonder uitzondering ook altijd een aanvulling op het leren in de klas.

De ontwikkeling van sociaal gedrag bij kinderen

Van de vroege start tot aan de volwassenheid maakt een kind doorlopend een sociaal-emotionele ontwikkeling door. Pedagogiek staat voor de opvoeding van het kind tot aan zijn volwassenheid en de daarbij horende ontwikkeling. Pedagogische aspecten zijn aanwezig in de thuissituatie, op school, tijdens voetballessen en nog veel meer situaties. Ook tijdens de schoolreis. Zo moet een kind gedurende deze dag plezier maken met andere kinderen, oefenen in het overleggen en onderhandelen (‘naar welke attractie gaan we nu?’) en oefenen in het op zijn beurt wachten.

Waarom schoolreizen zo spannend kunnen zijn

Kortom, ook tijdens een schoolreis oefent een kind in sociaal competent gedrag. Competent gedrag is in elke situatie anders. Zo moet een kind tijdens het voorlezen door de juf of meester stil zijn, terwijl er op het schoolplein juist wordt verwacht dat het interactie vertoont met andere kinderen. Een schoolreisje of groepsuitje in ander verband is een extra goede oefening. Dit omdat een schoolreisje geen alledaagse situatie is en dus een ander handelen verwacht. Spannend, maar op een leuke manier dus!

De gouden combinatie

Billybird streeft ernaar een zo vriendelijk mogelijke recreatieve omgeving voor jong en oud te creëren. Zo creëert het ook een veilige omgeving voor kinderen om te genieten terwijl ze onbewust oefenen met sociaal competent gedrag. Samen spelen, delen en eventuele conflicten oplossen en het genot van de buitenlucht, diverse speelmogelijkheden en een lekkere versnapering vormen dan ook de gouden combinatie.

https://billybird.nl/hemelrijk/

Gerelateerde artikelen

In de indoor speeltuin van dit avonturenpark nabij Tilburg beleeft iedereen een onvergetelijke dag