Passion 4 Web
Image default
Bedrijven

Hoe kun je gebarentaal leren?

Er zijn ongeveer 1,5 miljoen Nederlanders die doof of slechthorend zijn. Om toch te kunnen communiceren, is gebarentaal een uitkomst voor deze mensen. Helaas wordt gebarentaal heel lastig als de gesprekspartner geen gebarentaal kan. Niet met anderen kunnen communiceren is ontzettend vervelend. Zo vervelend dat het voor veel doven en slechthorenden een reden is om sociale activiteiten te vermijden. Zou jij graag gebarentaal willen leren zonder daarvoor een hele opleiding te moeten volgen? Dan is een cursus ideaal.

Nederlandse Gebarentaal en Nederlands met Gebaren

Om met doven en slechthorenden te kunnen communiceren, is het leren van gebarentaal wel echt een must. Gelukkig kun je hier cursussen voor volgen bij 1.2.Communicate. Tijdens deze cursus leer je aan de hand van video’s, opdrachten en conversaties gebarentaal. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen Nederlandse Gebarentaal (NGT) en Nederlands met Gebaren (NmG). NGT is de natuurlijke taal van prelinguale dove mensen in Nederland. Net zoals bij de gesproken taal is ook gebarentaal per land verschillend. Iemand die de Nederlandse Gebarentaal kan, kan dus niet vanzelfsprekend met iemand uit bijvoorbeeld Spanje via gebaren communiceren. Naast NGT is er ook nog NmG. NmG is de combinatie van gesproken Nederlands dat ondersteund wordt met gebaren.

Leer spreken met je handen

De cursussen van 1.2.Communicate worden online gegeven en bestaan uit diverse thema’s. Hierbij kun je denken aan gebaren specifiek voor in het verkeer, de verschillende seizoenen, je gezondheid en ga zo maar door. De kosten verschillen per cursus en zie je direct op de website. Je kunt ervoor kiezen om één cursus te volgen, ga voor meerdere cursussen of volg ze allemaal! Wat je zoal leert? Na alle cursussen heb je onder andere zo’n 715 gebaren, 40 korte verhalen en 700 voorbeeldzinnen geleerd. Meer dan genoeg om voortaan met doven en slechthorenden te kunnen communiceren. Wanneer ga jij gebarentaal leren?