Passion 4 Web
Image default
Marketing

Nederlandse website maken met WordPress

Wil je graag je eigen website bouwen en zoek je naar een gratis en gebruiksvriendelijke manier om dit te doen? Dan is een WordPress-website precies waar je naar op zoek bent. WordPress is wereldwijd één van de grootste partijen op het gebied van webdesign. Ze hebben er alles aan gedaan om zowel beginners als de gevorderden een website te laten bouwen, wat bij hun persoonlijke wensen en behoeften aansluit. In deze blog wordt er aandacht besteedt aan een handig stappenplan waarmee jij je WordPress-website kunt maken en kom je erachter wat de voordelen van een nl domein zijn.

Op welke manier kun je een Nederlandse WordPress-website bouwen?

Een WordPress-website maken is helemaal niet zo lastig als het lijkt. Allereerst maak je een account op WordPress aan, waarna je direct aan de slag kunt. Je kunt uit honderden verschillende templates kiezen, waardoor de basis van je website binnen no-time geregeld kan worden. Kies een template die je het meeste aanspreekt, voer je huisstijl in en geef alle basisgegevens door, daarna kun je vaak al direct beginnen met de content. Dit scheelt je veel tijd, aangezien je niet vanuit het niets hoeft te beginne en je al een fraaie basis hebt. 

De content op de website bepaal je helemaal zelf. Het is wel aan te raden om teksten op basis van SEO online te zetten. SEO staat voor Search Engine Optimization en helpt zoekmachines om je website beter te lezen en hoger in de zoekresultaten weer te geven.

Wat zijn de voordelen van een nl domein?

Wanneer je voor een nl domein kiest, krijg je er direct een aantal voordelen bij. Wanneer je een Nederlandse onderneming met Nederlandse klanten runt, is je website met een nl domein veel beter te vinden. Daarnaast is een nl domein erg betrouwbaar, omdat je vanuit de klanten gezien in Nederland gevestigd bent en dat is vaak precies waar zij naar op zoek zijn. Verder scoort een nl domein erg goed in Google. Dit komt doordat de doelgroep die je wil gebruiken vaak Nederlandse zoektermen in de zoekmachines gebruiken, waardoor je website beter gevonden wordt.

Weet jij wat een CTR is? CTR staat voor click-through rate en betekent niets anders dan de groep (potentiële) klanten die daadwerkelijk op je link vanuit Google of andere zoekmachines klikken. Wanneer je gebruik maakt van een nl domein, zal dat percentage een stuk hoger zijn dan wanneer je voor .com of .online kiest. Wanneer jij je op de internationale markt wil richten, kun je wél beter voor .com kiezen.

 

Gerelateerde artikelen

Radiator voor in de keuken

Waarom videomarketing inzetten?

Hoe wordt goede content geschreven?