Passion 4 Web
Image default
Bedrijven

Hoe kun je in Nederland een fiets kopen?

Hoe kun je in Nederland een fiets kopen?

Is je fiets toe aan vervanging? Je kunt er dan voor kiezen om een gloednieuw model aan te schaffen, maar de meeste Nederlanders prefereren de aanschaf van een tweedehands fiets. Dit is al helemaal het geval als je een beperkt budget hebt, gelukkig heb je dan meerdere opties bij het kopen van een fiets. In dit artikel lees je hier meer over!

Blader door Marktplaats

Marktplaats is eigenlijk de Nederlandse Ebay. Op deze website/app kun je bijna alles vinden, van auto’s tot klompen. Op deze website vind je dus ook veel tweedehands fietsen. Vergeet niet je zoekradius toe te voegen – er is niets erger dan het vinden van de perfecte fiets, alleen om te ontdekken dat je het hele land door moet reizen om hem op te halen. Gelukkig zul je ook dichtbij je genoeg geschikte fietsen vinden op Marktplaats, mogelijk zelfs met een fietstas enkel

Ga naar een fietsenwinkel

Dit is waarschijnlijk de meest voor de hand liggende optie, hoewel misschien niet de meest kosteneffectieve optie. Elke Nederlandse stad en gemeente heeft wel een fietsenwinkel waar je onder meer kinderfietsen aan kunt schaffen. Fietswinkels verkopen meestal een mix van nieuwe, tweedehands en refurbished fietsen. En je weet maar nooit, misschien hebben ze een geweldige deal en vind je de perfecte fiets. Heb je al een fiets maar moet je tweewieler gerepareerd worden? Ook dan kun je naar je lokale fietsenwinkel gaan! 

Kijk eens bij de gemeente

Sommige Nederlandse gemeenten houden een reguliere verkoop van alle niet-opgeëiste fietsen die in depots in de stad staan. Dit geldt echter niet voor alle gemeenten, aangezien sommigen de oude, niet-opgeëiste fietsen verkopen aan bedrijven die ze willen opknappen. Als je gemeente zijn niet-opgeëiste fietsen niet rechtstreeks verkoopt, kun je er natuurlijk altijd een kopen via het bedrijf dat ze opknapt. Bij sommige gemeenten zijn er zelfs fietsverkopen waarbij bewoners waarvan hun fiets gestolen is en aangifte hebben gedaan bij de politie, de kans krijgen om eerder een goedkope tweedehands fiets te kopen dan andere bewoners.

Let op de Facebook-groepen

Vergroot je kansen om een ​​fiets te vinden door lid te worden van verschillende Facebook-groepen “verkopen / kopen van een fiets in…”. De beste tijd om bij deze groepen een fiets te vinden is in augustus en januari, omdat dan veel internationale studenten hun studie afmaken en hun spullen verkopen voordat ze Nederland verlaten, waaronder bijvoorbeeld hun rugtas en dus ook hun fiets. Facebook-groepen zijn geweldig voor het vinden van een tweewieler, maar zorg ervoor dat je de fiets eerst bekijkt voordat je ervoor betaalt.

Raadpleeg je netwerk

Ten slotte is het misschien een goed idee om je netwerk te raadplegen. Je collega’s hebben misschien een tijdje in de stad gewoond waar je net bent verhuisd en zullen daarom waarschijnlijk ofwel de beste plek weten om een ​​fiets te kopen, misschien een reservefiets hebben, of misschien iemand kennen die de hunne verkoopt. Op deze manier kun je over het algemeen snel en goedkoop aan een goede fiets komen!