Passion 4 Web
Image default
Gezondheid

Hoe kun jij voorkomen dat jij je opgebrand voelt?

Hoe kun jij voorkomen dat jij je opgebrand voelt?

Er is niets vervelender dan wanneer het voor je aanvoelt alsof je opgebrand bent. Na een lange dag op het werk kom je thuis en merk jij dat je helemaal nergens nog energie voor kunt opbrengen. Je benen en armen voelen zwaar aan en je bent ook niet meer zo helder als wat jij van jezelf gewend bent. Je raakt snel overprikkeld en je wil even helemaal niets meer aan je hoofd hebben. Vooral wanneer het vaak voorkomt dat jij je opgebrand voelt, loop je gevaar om een burn-out op te lopen. Een burn-out behandelen kost tijd en je kunt het maar beter voorkomen. In deze blog lees je hoe je een opgebrand gevoel kunt voorkomen.

Kom erachter wat je energie geeft in plaats van energie kost

Het lijkt makkelijker gezegd dan gedaan om mensen bij te brengen dat zij voor bezigheden moeten kiezen die hen energie oplevert. Weet jij van jezelf waar je energie van krijgt? Heb jij iets in je dagelijkse leven waar je telkens weer naar uit kijkt? Het is belangrijk dat je iets hebt waar je enthousiast van wordt en wat je helpt om te kunnen ontspannen of in ieder geval je gedachten weet te verzetten. Sommige mensen vinden het geweldig om een heel stuk te lopen of te fietsen, anderen gaan schilderen of beoefenen hun favoriete sport. Je hobby is belangrijker dan je denkt. Hier kun je namelijk volledig jezelf zijn en dit laadt je batterij als het ware weer op. Wanneer je smartphone leeg is, doet hij het ook niet meer en eigenlijk geldt voor jou hetzelfde verhaal. Wanneer jij jezelf niet voldoende kunt opladen, brand je vanzelf op en ben je leeg.

 

Tips voor het vermijden van een opgebrand gevoel

Uit onderzoek is gebleken dat mensen met een opgebrand gevoel baat hebben bij een activiteit waar zij hun ziel en zaligheid in kwijt kunnen. Zoek iets waar jij energie van krijgt, want energie is kracht en die kracht helpt het opgebrande gevoel te verbannen. Verder kun je aan je perceptie werken, zorg voor meer uitdaging op je werk en probeer een positieve instelling te hebben. Je zou ook eens een burn-out coach kunnen raadplegen. Zij helpen je om met stress om te gaan en dat opgebrande gevoel tegen te gaan. Wanneer jij je gewoonten en gedrag rondom stress aanpakt en bijstuurt, kun je er vanzelf beter mee omgaan.

https://liberi.nl/