Passion 4 Web
Image default
Huishoudelijk

Huisdieren binnenshuis

Bijna iedereen is een dierenliefhebber, maar voordat je een diertje in huis haalt zijn er (als het gaat om meubels) een aantal dingen waar je eerst over na zal moeten denken. Zo krabben sommige katten graag een stoffen meubel of maken ze een parcours van je kasten en rekken. Sterker nog wanneer je kiest voor een kater kan het wel eens zo zijn dat de kleine meneer zijn territorium wil afbakenen en een mooi plasje urine achterlaat op je nieuwe bank.

Zelf een bank reinigen

Wanneer je er snel bij bent en de plek is nog vochtig kun je zelf een poging wagen tot het bank reinigen. Er zijn hiervoor een aantal stappen.

  1. Pak een stukje keukenrol of wc papier en leg deze op de plek. Laat het papier zoveel als mogelijk vocht absorberen.
  2. Maak een klein sopje met zeep en water, doe dit op de plek en laat even inwerken.
  3. Poets en droog naderhand de vlek weg met en handdoek.
  4. Pak een plantenspuit en doe hier wat witte azijn in.
  5. Spuit een klein beetje van de azijn op de plek en laat het even inwerken.
  6. Dep de plek droog met een schone handdoek of theedoek.

De azijn zorgt ervoor dat de geur geneutraliseerd wordt, waardoor het onwaarschijnlijk is dat de kat het nog een keer zal doen. Let wel op dat je de azijn nooit als eerste gebruikt, maar de plek eerst schoonmaakt.

Te laat voor het zelf reinigen van de bank

Soms kom je te laat achter de vlek in de bank en is het niet meer mogelijk het bank reinigen zelf te doen. Op deze momenten is het de beste keuze om een bedrijf in te schakelen. Dit soort bedrijven heeft voldoende middelen in huis om je te helpen en je bent je bankkussen niet al te lang kwijt.

https://banklatenreinigen.com/