Passion 4 Web
Image default
Vakantie

Waar vind je de mooiste stranden van Europa?

Zon, zee en strand. Voor veel Nederlanders zijn dat de favoriete woorden tijdens een vakantie. Geldt dat ook voor jou? En ben je nog op zoek naar een heerlijke zonnige bestemming? Indien je écht van heerlijke stranden wilt genieten, kies je het beste voor één van onderstaande vakantiebestemmingen.

Thessaloniki

Het prachtige Griekse eiland Thessaloniki is onder meer vanwege de stranden populair. De stranden zijn lang, de stranden zijn breed en de stranden zijn prachtig. Opvallend bij Thessaloniki is ook de diversiteit aan stranden; in sommige baaitjes vind je bijvoorbeeld hele kleine en rustige stranden. Ideaal voor een rustgevende stranddag dus. Mocht je liever de drukte opzoeken, heb je daar in Thessaloniki ook voldoende mogelijkheden voor.

Fuerteventura

Ook in het Spaanse Fuerteventura geniet je van prachtige stranden. Sterker nog; hier vind je één van de mooiste stranden ter wereld. Dat strand draagt de naam ‘Playa de Los Charos’ en is een lust voor het oog. Niet alleen het strand is erg fraai, maar ook het bijbehorende water. De zee is helder en de zee is behoorlijk actief hier. Bij dit strand kun je dan ook van hoge golven genieten; ideaal voor surfers.

Lagoa

Ben je wel eens in de Algarve geweest? Dan weet je ongetwijfeld dat je in deze regio veel mooie stranden aantreft. De mooiste stranden in de Algarve zijn bij de plaats Lagoa te vinden. Met name het witte zandstrand van Praia da Marinha is een lust voor het oog. Dit is ook te danken aan de gehele ligging; aan beide kanten wordt dit strand afgesloten door indrukwekkende rotswanden. In het hoogseizoen kan het op dit strand echter wel behoorlijk druk zijn.

Marbella

De Spaanse badplaats Marbella beschikt over een prachtige kustlijn. Een kustlijn die behoorlijk lang is, waardoor je over dit strand heerlijke wandelingen kunt maken. Wil je tijdens jouw stranddag graag van een lekker hapje en drankje genieten? Daarvoor zit je in Marbella ook goed. Een heerlijke stranddag sluit je heerlijk af in de gezellige haven van deze badplaats. Als je eenmaal in Andalusië bent, kun je overigens ook prima een bezoekje brengen aan andere badplaatsen.

Gerelateerde artikelen

Groepsreizen op maat: ook iets voor jou?

Sta bureau’s, maar dan tweedehands. Goed voor het milieu

Maak een onvergetelijke rondreis door Bali en Java of ga met de kinderen naar Sri Lanka