Passion 4 Web
Image default
Gezondheid

Hulp bij het behandelen van stotteren

Er zijn een hoop mensen die last hebben van stotteren, dit is dan ook iets wat je in het dagelijkse leven erg in de weg kan zitten. Door dat je niet altijd goed uit je woorden kan komen, kan het zo zijn dat je het soms zelfs liever vermijd om te gaan praten en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Omdat er zoveel mensen zijn die stotteren zijn er ook al een hoop verschillende vormen van therapie om dit te proberen te verhelpen, zo kunnen deze mensen dan het stotteren verhelpen of verminderen. Dit kan een hele opluchting zijn. Wil je meer weten over het behandelen van stotteren? Lees hieronder dan snel verder voor meer informatie over hoe dit gedaan kan worden.

Wat is stotteren eigenlijk?

Stotteren is iets waar een hoop mensen last van hebben, sommige hebben er erg veel last van en andere mensen stotteren alleen af en toe. Stotteren is eigenlijk een stoornis in hoe vloeiend je kan praten. Vaak ontstaat dit op een jonge leeftijd en daarom wordt het soms dan ook ontwikkelingsstotteren genoemd. Bij sommige mensen gaat dit met de jaren mee weg, en andere mensen houden het heel erg lang. Het kan er voor zorgen dat mensen hun woord niet kunnen afmaken of dat ze bij een letter lang blijven hangen. Het maakt het voeren van een gesprek soms erg lastig voor hen.

Hoe kan je stotteren verhelpen of verminderen?

Natuurlijk kan het heel erg vervelend zijn als je erg stottert. Hierdoor kan het namelijk lastig zijn om een gesprek te voeren, en veel mensen tonen geen begrip als iemand stottert. Bij kinderen lijd het vaak tot pestgedrag, waardoor iemand ook bang kan worden om te spreken en hierdoor wordt het stotteren alleen maar erger. Maar gelukkig zijn er trainingen en methodes waardoor stotteren verminderd of verholpen kan worden.

Een behandeling voor stotteren

Een van de meest succesvolle behandelingen voor het verhelpen van stotteren is de Del Ferro methode. Hier wordt er vooral gefocust op het oplossen van het stotteren en niet op de acceptatie er van. Er wordt gefocust op de middenrif om zo het stotteren te verhelpen. Tijdens deze cursus is het overkomen van spreekangst waardoor je zekerder wordt en ook minder bang wordt om te spreken. Dit is al voor een hoop mensen de methode geweest waardoor zij af zijn gekomen van het vele stotteren.