Passion 4 Web
Image default
Financieel

Hypotheek berekenen op het web

Online de hypotheek berekenen

Het afsluiten van een hypotheek doet u niet zo maar. In dit artikel gaan we dieper in op het online berekenen van een hypotheek en de voordelen hiervan. 

Voordelen van online berekenen van een hypotheek

Online kijken hoeveel hypotheek ik kan krijgen op uw nieuwe huis heeft diverse voordelen. In 2019 zijn er weer veel veranderingen in de hypotheek sector, websites hebben deze informatie het eerste voor u op een begrijpelijke manier beschikbaar gesteld.

Hypotheek online vaak veel goedkoper

Een hypotheek op het web berekenen heeft onder andere als voordeel dat u vaak veel goedkopere hypotheek verstrekkers tegenkomt. Hypotheek verstrekkers waar de banken u niks over vertellen omdat zij hier geen hoge commissies van ontvangen zoals bij hun eigen hypotheken.

Alles rustig kunnen nalezen

Het online berekenen van een hypotheek heeft ook als voordeel dat u niet word opgejaagd door een opdringerige hypotheek verkoper om zo snel mogelijk te tekenen. U kunt zelf rustig alle contracten en voorwaarden doorlezen en besluit zelf wanneer u klaar bent om een hypotheek en waar af te sluiten.

Meer keuze vrijheid

Zoals al eerder aangegeven verkopen banken liever hun eigen hypotheek producten dan die van online aanbieders. Maar online zijn de prijzen van de hypotheken van de banken ook te berekenen, u heeft dus veel meer vrijheid bij het uitzoeken van een hypotheek als u dit online doet.

In 2019 veranderd er veel op het gebied van hypotheken en daarmee ook bij het online de hypotheek berekenen. Het aantal hypotheek aanvragen is in dit jaar al met 17% gestegen ten opzichte van 2018. Het eerste kwartaal van dit jaar was zelfs het beste kwartaal sinds 2011. Er zijn dan ook diverse voordelen die dit veroorzaken.

Er kan meer geleend worden

Er zijn veranderingen in het belastingstelsel van Nederland die voor veel gezinnen voordelig uitpakken. Al blijft het bruto inkomen van de meeste mensen even hoog, het netto inkomen is hoger omdat er minder inkomsten belasting wordt geheven. Verdient u minder dan €30.000 per jaar? Dan merkt u het meest van deze verandering, en kan u dus ook meer lenen voor een hypotheek.

Meer lenen en energie besparen

Net als in 2018 mag ook dit jaar het maximale bedrag van de hypotheek 100% van de waarde van de aangekochte woning zijn. Maar als u energie besparende verbouwingen wilt verrichten kunt u tot 106% van de woningwaarde lenen. De 6% extra moet hierbij door u geïnvesteerd worden in energie besparende maatregelen.

Hypotheekrente aftrek is lager

In 2019 gaat de hypotheekrenteaftrek iets omlaag, van 49.5% in 2018 naar 49% dit jaar. In 2020 gaat het pas echt hard dan gaat de hypotheekrenteaftrek naar 37.05%.

Door een hypotheek op het web berekenen krijgt u veel meer inzicht in de voorwaarden van uw toekomstige hypotheek. Hierdoor kunt u alle voor en nadelen beoordelen en de juiste hypotheek die aansluit bij uw wensen kiezen.

https://hypotheekberekenen.nl/