Passion 4 Web
Image default
Mode en Kleding

Is het gepast om een baljurk naar gala te dragen?

Een baljurk verwijst eigenlijk alleen maar naar de vorm van de jurk. Dit wordt het silhouet genoemd.

Een jurk met een silhouet van een galajurken heeft een getailleerd, vaak strapless lijfje en een zeer volle rok die uitsteekt en weg van het lichaam – hetzij met een ondergoed of extra volheid ingebouwd in de rok. Soms zijn het beide.

Dat is het soort jurk dat Assepoester draagt, naar het bal.

Het is ook de kledingstijl die deze twee Barbies dragen. De blauwe en groene jurk aan de linkerkant heette eigenlijk “senior prom”.

Verschillende silhouetten komen in en uit stijl voor prom-jurken, maar als je een baljurk wilt dragen, draag dan een verdomde baljurk. Ze zien er net zo goed uit met een pols of schoudercorsage. Als je helemaal uit wilt gaan, draag dan lange handschoenen (opera lengte) maar denk goed na voordat je ook een tiara draagt. Dat zou waarschijnlijk te veel zijn.

Een baljurk is geschikt voor prom, omdat het erg formeel is. Misschien voel je je er de hele nacht niet helemaal comfortabel bij. Wanneer je poseert voor foto’s, moet je misschien even inknijpen of mensen laten knijpen en over je jurk gaan. Als je danst, voel je je misschien ongemakkelijk omdat de baljurk groot en zwaar kan zijn.

Als je met gepast bedoelt of het modieus acceptabel is, dan is het inderdaad zo. Anders zijn er nog enkele andere factoren waarmee rekening moet worden gehouden.

Zolang je comfortabel en zelfverzekerd bent, zou het goed moeten gaan. Veel succes bij het shoppen van galajurken! Als je nog steeds op zoek bent naar zwarte galajurken, kunt u een kijkje nemen op veaul.com, Veaul biedt trendy avondjurken, galajurken & trouwjurken.

https://www.beerenondergoed.nl/