Passion 4 Web
Image default
Zorg

Wat zijn orthopedische schoenen? Wat maakt ze speciaal?

Wat zijn orthopedische schoenen?

Wanneer mensen denken aan orthopedische schoenen, associëren ze ze vaak met oudere mensen die voet- of medische problemen hebben en schoenen van dit type moeten dragen. In werkelijkheid echter, worden orthopedische schoenen gedragen door mensen van alle leeftijden die lijden aan slechte voetmechanica omdat ze specifiek zijn ontworpen om de structuur en de mechanica van de voet, enkel en been te ondersteunen.

Laten we dus bij het begin beginnen en het woord ‘orthopedisch’ definiëren. ‘Ortho’ is een Grieks woord (wortel) dat betekent ‘goed’ of ‘goed’ en ‘pedisch’ betekent ‘voet’. Samen betekent het woord ‘correcte voeten’.

 

Er zijn bepaalde kenmerken of ontwerpkenmerken van orthopedische schoenen die hen onderscheidt van gewone schoenen:

1. Verwijderbare binnenzool – dit is noodzakelijk omdat veel mensen upgraden naar orthesen, diabetische inlegzolen en aangepaste orthesen.

2. Extra breedtes & meer dimensioneringsopties – onze Pedors Classic is bijvoorbeeld verkrijgbaar in drie breedtes en twintig maten waardoor 60 verschillende combinaties beschikbaar zijn in één stijl alleen!

3. Bovendeel dat geschikt is voor problemen van de voorvoet, bijv. Hamertand of bunion.

4. Eenvoudig te bevestigen – vaak als mensen problemen hebben met hun voeten, zullen ze problemen hebben met mobiliteit, flexibiliteit en zelfs problemen met hun handen, als ze bijvoorbeeld artritis hebben. De meeste orthopedische schoenen geven om deze reden de voorkeur aan een haak-en-lussluiting.

5. Naadloos bovenmateriaal zonder gebieden die wrijving of schuren kunnen veroorzaken, en bijvoorbeeld het Pedors Pedoprene ™ -bovenmateriaal.

6. Een stevige en ondersteunende hiel om de achterkant van de voet te ondersteunen.

7. Een goed gedempte en sterke buitenzool en middenzool met gedefinieerde flexpunten en schokabsorptie-eigenschappen.

 

Wie draagt ‚Äč‚Äčorthopedische schoenen?

Iedereen die lijdt aan een van de volgende aandoeningen kan veel baat hebben bij het dragen van orthopedische schoenen:

  • Gezwollen voeten – Lymfoedeem – Oedeem
  • Plantaire fasciitis – Hielpijn
  • Platvoetten – Fallen Arches
  • Bunions – Hallux Valgus
  • Hamertenen
  • Hielspoor
  • Suikerziekte
  • Artritis
  • Herstellen van een voetoperatie

 

De sleutel om te onthouden

Goed passend, ondersteunend schoeisel speelt een sleutelrol bij het mobiel en pijnvrij houden van mensen. Dit leidt tot een meer actieve en dus betere kwaliteit van leven.

https://luitenorthopedie.nl/