Passion 4 Web
Image default
Zorg

Naar de fysio gaan?

Naar de fysio gaan?

 

Wanneer je klachten hebt met het uitvoeren van bepaalde handelingen zoals lopen, zitten of andere bewegingen kun je naar fysio. Een Fysiotherapeut IJsselstein kan je helpen met pijnklachten in rug door een verkeerde houding of pijn aan je armen en benen door blessures of een ander ongeval. Je kan ook naar de fysiotherapeut wanneer je een bepaalde aandoening hebt, zoals artrose, of misschien heb je alleen begeleiding nodig bij het bewegen. Ook kan je voor of na een operatie naar de fysio om je conditie op te bouwen en weer te herstellen.  De fysiotherapeut kan je helpen om weer gezond en normaal te kunnen bewegen en functioneren. 

 

Van je klachten afkomen met fysio

Het is belangrijk dat we elke dag gezond en actief blijven. Het menselijk lichaam is zo ontworpen dat we moeiteloos veel handelingen kunnen uitvoeren, zoals lopen, bukken of springen. Dit is natuurlijk allemaal te danken aan onze botten, spieren en gewrichten. Helaas gaat dat niet altijd zoals verwacht en kunnen we problemen krijgen met bewegen of andere handelingen. De taak van de fysiotherapeut is dan om met behulp van bepaalde bewegingen of oefeningen het lichaam weer normaal te laten functioneren. Met een behandelplan en met behulp van bepaalde oefeningen kom je snel van je klachten af. Niet alleen voor je klachten kunt u bij een fysiotherapeut terecht, maar ook om bepaalde klachten te voorkomen.

 

 

Het intakegesprek bij de fysio

Bij uw eerste bezoek aan een fysiotherapeut IJsselstein wordt eerst uw pijnklacht besproken. Wij werken samen met een fysiotherapeut om de oorzaak van uw klacht te achterhalen. Ook wordt u gevraagd wat u aan het einde van de behandeling wilt bereiken. Wat zijn je wensen en doelen na afloop van de behandeling? Nadat de fysiotherapeut heeft onderzocht waar u last van heeft, wordt gekeken wat het effect is van de pijn op uw beweging en houding. Nadat de diagnose is gesteld, wordt er gestart met de behandeling. Deze behandeling wordt perfect afgestemd op uw situatie en uw gewenste doelen en ambities.

 

https://www.moventes.nl