Passion 4 Web
Image default
Zorg

Mijn kind heeft problemen, wat nu?

Mijn kind heeft problemen, wat nu?

Als ouder is het erg vervelend om erachter te komen dat je kind het zwaarder heeft dan je denkt. Maar het is erg belangrijk dat je niet in de put gaat zitten. Zelfs al geef je je kind de allerbeste opvoeding, dat betekent niet dat het kind zich maar altijd goed zal voelen. Het beste wat je kan doen is uit gaan zoeken wat je voor je kind kan betekenen. Als het problemen zijn met bijvoorbeeld het moeite van reguleren van emoties, of faalangst, of problemen in een van deze richtingen, is het goed te overwegen naar een kindercoach te gaan. Wij raden Kindercoach Ijsselstein aan.

Wat houdt kindercoaching in?

Het is belangrijk om te weten dat een kindercoach zoals Kindercoach Ijsselstein geen psychologie of therapie aanbiedt. Waar een psycholoog meer werkt met het verleden, werken kindercoachen meer met de toekomst. Ook is het werk met een kindercoach op kort termijn. Een kindercoach gaat op zoek naar de kwaliteiten en de mogelijkheden die het kind te bieden heeft. Een kindercoach begeleid een kind in zijn ontwikkeling, hun gedrag, en leert het kind hun talenten op een goede manier te gebruiken. Ook bieden ze ouders advies over gedrags- of opvoedingsproblemen.

Het kind staat centraal in kindercoaching

Hoewel de kindercoach natuurlijk ook de ouders helpt die problemen hebben met het kind, of niet goed weten hoe ze het kind kunnen helpen. Maar de kindercoach brengt het meest tijd door met het kind. Een kindercoach leert bijvoorbeeld een kind omgaan met doelstellingen, en wat daar allemaal bij komt kijken. Zo kan het kind beter leren omgaan met de problemen, en daardoor worden zij juist enthousiaster om een doel te bereiken. Kinderen merken namelijk erg makkelijk op of de kindercoach echt interesse in hen heeft en het beste voor ze wilt.

 

https://coachpraktijkgroei.nl