Passion 4 Web
Image default
Bedrijven

Je drukwerk versturen met paraatdozen

Wil je jouw drukwerk of briefpapier op een efficiënte en nette manier verzenden? Dan kun je gebruikmaken van verschillende soorten verpakkingen. Zo kun je kiezen voor een brievenbusdoos, kartonnen enveloppen, of je kunt kiezen voor een paraatdoos. Maar wat is een paraatdoos? En zijn ze eenvoudig op te zetten? En kun je ze laten bedrukken? Geen zorgen, in deze blog geven wij antwoord op je al vragen over paraatdozen?

Heb ik een PP tape nodig om de doos op te zetten?

De naam paraatdoos, suggereert dat zo’n doos natuurlijk per direct klaarstaat. Het lijkt erop, maar het is net een beetje anders. Een paraatdoos, moet je natuurlijk net zoals elke andere kartonnen doos gewoon opzetten. Dit gaat heel eenvoudig en snel. Binnen no-time heb jij een prachtige doos klaarstaan voor jouw product of drukwerk. Wat een groot voordeel is, dat je deze doos zonder bijvoorbeeld PP tape kunt opzetten. Je kunt de doos namelijk gewoon in elkaar vouwen en het gebruik van PP tape is dus overbodig. In principe is de doos, dus zo paraat. Zou de naam dan daar vandaan komen?

Een losse bodem en deksel

Een paraatdoos bestaat uit een losse bodem en deksel. De deksel kun je eigenlijk bijna naadloos over de bodem heenschuiven. Doordat je de deksel zo over de bodem heen kunt schuiven, ontstaat er eigenlijk een soort telescopische deksel. Hierdoor krijg je een doos met variabele vulhoogte. Zo kun je er bijvoorbeeld iets met een hoogte van 50 mm in stoppen, maar ook iets van 75 mm. De paraatdoos past zich automatisch aan de hoogte van jouw lading aan. Doordat paraatdozen uit losse bodems en deksels bestaan, zien ze er ook heel netjes uit. Je product heeft daarom een mooie presentatie, wanneer het aankomt bij de ontvanger.

Wat kan ik verzenden in een paraatdoos?

Een paraatdoos kun je prima gebruiken als verzenddoos. Maar wat kun je nu allemaal verzenden in zo’n paraatdoos? Over het algemeen worden paraatdozen veelal gebruikt voor de verzending van briefpapier en drukwerk. Doordat ze vaak een A4-formaat hebben, kreuken jouw A4-tjes ook niet in deze kartonnen verpakking. Verder kun je ook nog een keur aan andere kleine producten in verzenden. Denk bijvoorbeeld aan speelgoed of cosmetica.

Kun je paraatdozen laten bedrukken?

Net zoals eigenlijk elke andere kartonnen doos, kun je ook paraatdozen laten bedrukken. Het meest gebruikelijke hierbij, is om het deksel te laten bedrukken. Welke bedrukking jij kiest voor je paraatdoos, ligt natuurlijk helemaal bij jou? Allereerst kun je kiezen uit een witte, of een kartonkleurige doos. Een witte paraatdoos ziet er sjiek uit en een gekleurd logo komt hier heel erg mooi op uit. Kies je voor een kartonkleurige doos met bedrukking? Dat komt heel erg natuurlijk en naturel over. Juist een witte bedrukking komt hier mooi op uit.

Jezelf onderscheiden van de concurrentie

Kies je daarbij voor jouw bedrijfslogo mooi op het midden van de doos, of juist bovenaan? Of kies je toch voor een unieke slogan op de zijkant of aan de onderkant van het deksel? De keuze is aan jou. Door je dekseldoos te laten bedrukken, kun jij jezelf op een unieke manier onderscheiden van je concurrentie. Wanneer zo’n paraatdoos namelijk in stijl arriveert bij jouw klant, doet dit veel voor de klantervaring. Daarnaast zijn bedrukte paraatdozen, ook gewoon een mooie manier om reclame te maken voor jouw bedrijf.

https://www.profipack.nl/kartonnen-verpakkingen/kartonnen-dozen/paraatdozen