Passion 4 Web
Image default
Aanbiedingen

Je magazijn op orde brengen? Zo doe je dat! 3 tips

Je magazijn op orde brengen? Zo doe je dat! 3 tips

Het magazijn is het kloppende hart van veel bedrijven. Hier liggen alle goederen, van grondstoffen en halffabricaten tot eindproducten, opgeslagen. Je kunt het je dan ook vast wel voorstellen dat het ontzettend belangrijk is om het magazijn goed op orde te hebben. Want zonder een goed magazijnbeheer kan een bedrijf niet op volle toeren draaien. Maar hoe doe je dat nu eigenlijk, je magazijn op orde brengen? In deze blog delen we graag drie handige tips met jou zodat ook jouw magazijn er straks tiptop uitziet en loopt als een geoliede machine.

 

Deel alle goederen in op basis van de ABC-methode

Zonder een logische en duidelijke indeling van het magazijn is het lastig om efficiënt te werken. Bijvoorbeeld wanneer producten die bij elkaar horen niet bij elkaar opgeslagen liggen, maar gewoon willekeurig door het hele magazijn verspreid zijn. Hierdoor zullen er bij het picken meer meters gemaakt moeten worden dan nodig. Dit kost uiteraard meer tijd en daardoor ook geld. Een goede methode om de verschillende goederen logisch in te delen is de ABC-methode. Hier staat de A voor producten die je regelmatig nodig hebt en die je dus het beste vooraan en binnen handbereik kunt opslaan. B producten zijn eveneens belangrijk, maar hoeven niet direct voor het grijpen te liggen. C producten heb je sporadisch nodig en kun je achteraan opbergen. 

 

Zorg dat je van alle goederen precies genoeg hebt liggen

Dit is misschien een beetje een lastige, omdat je nooit helemaal zeker weet hoe de verkoop zich in de toekomst zal ontwikkelen, maar probeer ervoor te zorgen dat je van alle goederen precies genoeg op voorraad hebt liggen. Wanneer je een te krappe voorraad aanhoudt, bestaat de kans dat je ‘nee’ moet verkopen. Een te grote voorraad is echter ook weer niet ideaal of iets wat je moet nastreven, want al die voorraad slokt natuurlijk behoorlijk wat ruimte op.

 

Besteed het desnoods uit aan een professional

Breekt het zweet je al uit bij het lezen van bovengenoemde twee tips? Dan doe je er waarschijnlijk goed aan om jouw magazijnbeheer uit te besteden aan een professional, zoals Melis Logistics bijvoorbeeld. Zij kunnen jou volledig ontzorgen op het gebied van warehousing zodat jij niet meer met je handen in het haar hoeft te zitten omtrent de op- en overslag van goederen, het voorraadbeheer en ga zo maar door.

 

https://www.melislogistics.nl/