Passion 4 Web
Image default
Aanbiedingen

Was je auto beter door het toevoegen van slechts één product!

Was je auto beter door het toevoegen van slechts één product!

Veel autoliefhebbers zijn op zoek naar manieren om hun auto nog mooier schoon te krijgen. Ook willen ze dat het wassen zo veilig mogelijk gebeurd. Dus zoeken ze naar nóg beteren washandschoenen of shampoos om krassen te voorkomen. Een hele goede zaak.

Maar door te starten met het toevoegen van slechts 1 product (eigenlijk 2) zul je je auto wasproces al aanzienlijk verbeteren. Dit product zal je vooral wellicht niet bedacht hebben. Maar het antwoord is een extra emmer. En dan het liefst voorzien van een speciale vuil opvanger, ook wel grit guard genoemd.

 

Een veilige manier van wassen

Door je auto te wassen met 2 emmers voorkom je dat je je auto opnieuw wast met vervuild water. En dus zand weer op het oppervlak van je auto aanbrengt. Het principe is simpel. Vul 1 grote emmer met schoon water en 1 grote emmer met shampoowater. Voorzie minimaal 1 van de emmers van een grit guard.

Begin lekker met het wassen van een paneel met een washandschoen en lekker veel zeepwater. Begin met de hoogste panelen en werk naar beneden. De onderkant van je auto is namelijk van viezer dan de bovenkant. Dus door het onderste deel als laatste te doen, vervuil je de rest van de auto niet meer. Na ieder paneel maak je je washandschoen schoon in de emmer met schoon water. Je kunt bijvoorbeeld even extra over de grit guard wrijven om het vuil uit je washandschoen de halen. Ga dan weer naar de emmer met shampoo en voorzie je washandschoen van schoon zeep.

Wat je ziet is dat je emmer met schoon water na het wassen vies is van het vuil. Het losse zand zit gevangen onder de grit guard. Je emmer met shampoo is relatief schoon. Al het vuil wat in de eerste emmer is gebleven heb je dus niet weer op je auto gesmeerd. Simpel toch?

 

Meer handige wastips voor het onderhouden van jouw auto?

Wil je weten hoe je je auto optimaal kunt onderhouden door hem goed te wassen en te poetsen? Of wil je auto weer naar nieuwstaat brengen? Check alle tips en tricks van de specialisten van Elite Carcare op Elitecarcare.nl

 

https://elitecarcare.nl/