Passion 4 Web
Image default
Aanbiedingen

Zo kom je van een mierenplaag af!

Zo kom je van een mierenplaag af!

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw, een heerlijke zomerdag. Er is niets zo lekker als genieten in de tuin waar je in de lente zoveel tijd hebt gestoken. Helaas kan dit geweldige gevoel enorm snel omslaan op het moment dat je een mierenplaag opmerkt. Het kan namelijk zo dat een mierenkolonie in korte tijd vermenigvuldigt als er genoeg voedsel voorhanden is, dit zou een grote ramp zijn. Voor je het weet is jouw hele tijd bezaait met kleine insectjes, of erger nog, loopt de hele keuken er mee vol. Hoe kom je van een plaag af, of hoe voorkom je zelfs een plaag? Lees snel en kom erachter.

Zijn mieren schadelijk voor mijn tuin?

Mieren zijn niet per se heel erg schadelijk voor je tuin. Ze zullen niet direct je hele tuin en alle planten en bomen opvreten, maar toch kunnen ze voor heel veel overlast veroorzaken. Zo kun je voedsel dat aangevreten is door mieren niet opeten, erg zonde om dit weg te moeten gooien. Daarnaast trekken mieren ook bladluizen aan, omdat ze de natuurlijke vijanden van bladluizen verjagen en de mieren de honingdauw van de luisjes eten. Deze honingdauw is ook een perfecte bodem voor bladschimmel. Wanneer de mieren een nest beginnen onder de bestrating in de tuin kan het ook zo zijn dat de tegels wegzakken, omdat de mieren de aarde onder de tegels uitgraven. Als mieren zich nestelen in het gazon ontstaan er grote, lelijke kale plekken.

 

Hoe kom ik van mieren af?

Gelukkig zijn er een aantal handige manieren om van mieren af te komen. ZO kan je een kruidentuintje aanleggen, mieren hebben namelijk een hekel aan de sterke geuren die hier vanaf komen. Ook kan je maatregelen treffen om mieren zoveel mogelijk te voorkomen, door bijvoorbeeld voedsel goed afgesloten op te bergen, zo denken mieren dat er niks te halen valt. Mieren bestrijden kan ook door middel van speciale mieren producten zoals lokdoosjes, poeder en spray, deze producten vindt je bij Ecostyle. Ecostyle is een ervaren partij op het gebied van tuinieren.

https://ecostyle.nl/