Passion 4 Web
Image default
Zakelijk

Je website mee in de tijd laten gaan

Tegenwoordig maakt vrijwel de meeste bedrijven al gebruik van een website. Dit is erg belangrijk voor de toegankelijkheid van klanten. Daar komt een goede online vindbaarheid en aan aantrekkelijke website bij kijken. Het is hierbij belangrijk dat een website optimaal werkt voor de gebruiker. De voorkeuren zullen door de tijd heen veranderen. Het is daarom belangrijk dat de website zelf ook mee gaat met deze voorkeuren. Voor een webdesign in Deventer kan je terecht bij Qreate-it.

 

Overzichtelijkheid van de website

Een goede website is gebruiksvriendelijk voor de klanten. Dit betekent dat de website qua design is gericht op het optimaliseren van functionaliteiten. Alle benodigde informatie moet overzichtelijk zijn zodat het makkelijk terug te vinden is. Ook moeten alle benodigde functies makkelijk te vinden en gebruiken zijn. Wil je een grote hoeveelheid items op display zetten, zorg er dan voor dat er genoeg opties zijn om de items te sorteren. Een goede website is geoptimaliseerd voor veel soorten gebruikers. De eenvoudige gebruiker heeft al genoeg aan een aantal hoofdfuncties en hoofdinformatie. Zorg dat dit makkelijk terug te vinden is voor de gebruiker. Voor de meer geavanceerde gebruikers moet de website over voldoende functionaliteiten beschikken die makkelijk door deze gebruiker op te halen is. De visuele effecten dragen ook bij aan een goede ervaring voor de gebruikers doordat het kan dienen als hulpmiddel om makkelijker door de interface heen te kunnen gaan.

 

Beschikbaarheid op meerdere platforms

Een goede website is geoptimaliseerd voor meerdere platforms. De lay-out zal dan veranderen afhankelijk van welk apparaat er wordt gebruikt om toegang te krijgen tot de website. Zo zullen mobiele telefoons bijvoorbeeld een simpelere interface nodig hebben doordat het aantal informatie dat op een scherm past afneemt. Apparaten waar je aan kunt denken zijn laptops, telefoons, tablets en computers. Voor telefoons kunnen er bijvoorbeeld simpele snelle functionaliteiten gebruikt worden terwijl er voor computers complexere functionaliteiten beschikbaar worden gemaakt.

 

Website laten outsourcen

Je kunt ervoor kiezen om een website zelf te maken of om deze te outsourcen. De keuze hangt af van wat gunstiger voor het bedrijf is. Zo kan het outsourcen bijvoorbeeld goedkoper gedaan worden doordat er bedrijven zijn die gespecialiseerd zijn in het ontwerpen van websites en die dit dus goedkoper kunnen doen. Wanneer je zelf al over de resources beschikt, is het natuurlijk ook een goed idee om dit zelf te doen. Op deze manier heb je zelf ook meer controle over de website.