Passion 4 Web
Image default
Financieel

Je droomhuis gevonden in Apeldoorn?

Heb jij hypotheekadvies voor Apeldoorn nodig? Dan kan jij vertrouwen op Wunderink Verzekeringen. Het kopen van een huis is een enorm grote stap en het is dus erg van belang dat je exact weet wat je wel en niet te besteden hebt. Vooral als jij jouw droomhuis in Apeldoorn wilt kopen, is het belangrijk dat je de tijd neemt om goed financieel onderzoek te doen. Een hypotheekadviseur staat voor je klaar om je te helpen met het vergelijken van hypotheken en om jouw financiële situatie te analyseren. Dankzij een hypotheekadviseur heb jij zekerheid dat je nooit teveel besteed dan je kan.

 

Heeft jouw familie een schenking klaar staan?

Het kopen van een huis is een grote stap. Vooral voor starters is dit een stap die eng kan aanvoelen. Je wilt namelijk altijd voorkomen dat je later in de financiële problemen komt. Wanneer jij samen met een hypotheekadviseur gaat kijken naar wat jij te besteden hebt voor jouw droomhuis, is het ook belangrijk om mogelijke belastingvrije schenkingen toe te voegen. Het kan namelijk zijn dat jouw familie een bedrag heeft gespaard om jou op weg te helpen. Deze donatie kan belastingvrij worden overgemaakt, zolang deze binnen drie jaar wordt gebruikt voor het kopen van een woning.

 

Blijf bij je oorspronkelijke budget

Een hypotheekadviseur staat voor je klaar om je te helpen bij het vaststellen van een realistisch budget. Het is belangrijk dat je dit budget serieus neemt. Dit budget is namelijk nauwkeurig vastgesteld op basis van het spaargeld wat je al hebt, de hypotheek die jij kan afsluiten en de levensstijl die je hebt. Wil jij graag ieder jaar op vakantie blijven gaan en wil je niet te krap zitten met geld? Dan zijn dit allemaal zaken die je mee moet nemen in het kopen van een woning. Wanneer jij maximaal leent en maximaal geld uitgeeft, blijft er geen spaargeld over wat voor jou klaarstaat in geval van nood. Een hypotheekadviseur is daarom belangrijk, omdat het een realistische blik heeft op jouw financiële situatie.

 

Probeer verschillende wijken met elkaar te vergelijken

Zodra je samen met jouw hypotheekadviseur hebt vastgesteld wat je kan besteden aan jouw woning, op basis van jouw inkomsten, is het tijd om op zoek te gaan naar een huis binnen dit budget. In een mooie stad als Apeldoorn is het natuurlijk geweldig om midden in het centrum te wonen, maar hier betaal je wel veel voor. Probeer daarom zoveel mogelijk wijken met elkaar te vergelijken, om te zien in welke buurt je het meeste krijgt voor jouw geld.