Passion 4 Web
Image default
Woning en Tuin

Kunststof kozijnen kopen? Lees dit artikel!

Als u erover nadenkt uw oude vensters te vervangen door nieuwe kunststof kozijnen, bent u op de juiste plek. Tegenwoordig zijn er een aantal fabrikanten van kunststof kozijnen. Omdat er onbeperkte opties zijn, kan het behoorlijk stressvol zijn om de juiste fabrikant te kiezen als u niet weet waarnaar u moet zoeken. Daarom hebben we besloten om deze ervaring plezierig voor u te maken. Daarom hebben we een lijst opgesteld met de vijf belangrijkste dingen waar u op moet letten bij het kopen van kunststof kozijnen.

De ultieme gids om te gebruiken bij het kopen van kunststof kozijnen. Hieronder enkele van de verschillende aspecten waarmee u rekening moet houden voordat u het perfecte kunststof kozijn koopt.

 

1. Efficiënt energieverbruik

 

Dit is een zeer belangrijk aspect om op te letten bij het kiezen van kunststof vensters. Het kopen van hoogwaardige kunststof vensters kan de energie-efficiëntie van uw huis verbeteren. Elk kunststof raam moet dus voorzien zijn van weerbestendige siliconenkitten die warmteoverdracht voorkomen. Bovendien, siliconenkitten, moeten de ramen raamdichtingen hebben met een minimum van 3 mm. Ook moeten deze pakkingen gemaakt zijn van EPDM-rubber en TPE.

 

2. Sterkte en geluidsisolatie

 

Een kunststof profiel met meerdere kamers bepaalt de sterkte van een kunststof venster. Dit profiel is verstevigd met gegalvaniseerd staal. Het profiel moet extreem duurzaam zijn en bestand tegen afbladderen en scheuren. Evenzo moeten de ramen van dubbel of driedubbel glas zijn. Ze moeten siliconenkitten en EPDM-rubberen pakkingen hebben om de geluidsoverdracht erdoor te verminderen.

 

3. Glasdikte

 

Let bij het kopen van een kunststof raam ook op de glasdikte. Er zijn verschillende soorten glas, waaronder gelaagd gehard glas en normaal floatglas. Elk raam moet ofwel enkele beglazing (6 mm), dubbele beglazing (6 mm glas / 16 mm inerte gaslaag / 6 mm glas) of driedubbele beglazing (4 mm glas / 12 mm inerte gaslaag / 4 mm glas / 12 mm inerte gaslaag / 4 mm glas) hebben.

 

4. Beveiligingsniveau van kunststof kozijnen

 

Naast het verborgen vergrendelingssysteem moet elk kunststof raam voorzien zijn van hoogwaardig materiaal. Het materiaal moet gemaakt zijn van roestvrij staal type 304, samen met handvatten, scharnieren en frictiestaven.

 

5. Garantie en kleurstabiliteit

Een fabrikant die hoogwaardige ramen produceert, geeft u één jaar garantie op het beslag en tien jaar garantie op de profielen. Koop geen kunststof vensters met minder dan 10 jaar garantie. Bovendien, aangezien witte kunststof vensters na verloop van tijd verkleuren, moet u erop staan ​​dat titaniumdioxide aan het profiel wordt toegevoegd. Door titaandioxide (2,5% van het gewicht van het profiel) toe te voegen, beschermt u de witte kleur. Bezoek de website van Bermon voor meer informatie.