Passion 4 Web
Image default
Aanbiedingen

Lekkere stamppot maken is niet moeilijk.

Andijvie, boerenkool en stimpstamp. Nederlanders zijn er allemaal bekend mee. Het is misschien wel een van de bekendste gerechten uit de Nederlandse keuken en het typische AVG’tje (aardappel, vlees, groente). In deze blog gaan we je er meer over vertellen en vooral waarom het een van de makkelijkste maaltijden is die je kan maken.

Stamppot maken

Als je een stamppot andijvie wil maken kan dit makkelijk, alle producten die je nodig hebt kun je gewoon halen in eigenlijk elke supermarkt. Het enige wat je nodig hebt is: aardappelpuree, andijvie en een lekker stukje vlees (gehaktbal/ rookworst). Om het nog een beetje extra smaak te geven kan je er altijd voor kiezen om er nog andere groenten bij te doen of stukjes spek er doorheen te doen.

als je verse producten gebruikt kan het zijn dat je soms teveel hebt. rauwe andijvie invriezen is dan een goede optie, zo heb je gewoon nog producten voor de volgende keer dat je andijvie wil maken over.

Waarom stamppot?

Dit is simpel. stamppot is een gerecht dat makkelijk te maken is en gezellig is om te eten met de hele familie. Iedereen lust het wel. Het heeft weinig producten en is in principe binnen 30 minuten klaar om te serveren, verder vult het goed en krijg je veel verschillende voedingsstoffen binnen. Het is dus echt een topgerecht dat je goed kan maken als je niet echt inspiratie hebt.

Verder is stamppot echt iets wat bij de Nederlandse cultuur hoort. zo eet je het in de winter vaak, maar er zijn zelfs liefhebbers die het eten tot later in het jaar. als je een echte Hollander bent ben je dus eigenlijk ook een liefhebber van een goede stamppot op zijn tijd. Want dat is ook onderdeel van de Nederlandse cultuur.

Dus wees niet bang en maak lekker een stamppotje voor jezelf deze week of zelfs vandaag nog. Het is soms natuurlijk wel een beetje een saai gerecht als je er over nadenkt. Maar het is wel echt een gerecht dat je goed doet als je het eet. Het vult enorm en is goed te maken naar je eigen smaak. En met een lekkere gehaktbal erbij kan je de plank bijna niet mis slaan.