Passion 4 Web
Image default
Energie

MKB zakelijke energie: tips om slim te kiezen!

In de wereld van het midden en kleinbedrijf (MKB) vormen energiekosten een belangrijke kostenfactor. Zeker als jouw bedrijf veel machines en apparatuur gebruikt, is het belangrijk om voor een goede, betrouwbare én voordelige leverancier voor MKB zakelijke energie te kiezen. Maar wat zijn de belangrijke aandachtspunten als je op zoek gaat naar een voordelige en professionele aanbieder van MKB zakelijke energie? Met onderstaande tips helpen we je om goed doordacht een keuze te maken voor de beste energieleverancier!

Let op: kies altijd voor een MKB zakelijke energie leverantie

Een van de belangrijke punten van aandacht voor ondernemers bij het kiezen van een geschikte energieleverancier is om niet te kiezen voor een particuliere leverancier, maar voor een leverancier van MKB zakelijke energie. Leveranciers van zakelijke energie hanteren lagere tarieven dan particuliere energiebedrijven.

Energietarieven én cashback

De kosten voor energielevering voor zakelijke gebruikers kunnen per aanbieder behoorlijk uiteen lopen. Let erop dat de kosten zijn opgebouwd uit de energiekosten zelf en de transportkosten/leveringskosten, maar dat ook een eventuele cashback een flinke invloed heeft op de prijs. Een goede MKB zakelijke energie leverantie geeft zijn klanten bij aanmelding een cashback van bijvoorbeeld 200 of 250 euro.

De beste aansluiting voor jou

Professionele leveranciers van MKB zakelijke energie kunnen je van advies op maat voorzien over de beste aansluitingen en typen stroomvoorziening voor jouw bedrijf. Ga daarom altijd een gesprek aan met een vertegenwoordiger van het bedrijf de opties door te spreken die er in jouw unieke situatie zijn. Heb je bijvoorbeeld veel dure koelinstallaties en stroomvretende machines in je bedrijf staan, dan kan een korting op het energietarief of gebruikmaken van voordeliger nachtstroom een optie zijn om op de kosten te besparen. Ook het veranderen van de aansluiting voor voordeliger opties kan helpen om de energiekosten te drukken.

Variabel contract of vastzetten?

Ondernemers die MKB zakelijke energie afnemen vinden het vaak lastig om te kiezen tussen variabele tarieven of het vastzetten van de kosten voor een langere periode. Vastzetten heeft als voordeel dat je nu al weet wat je over enkele jaren betaalt aan energie. Flexibele tarieven daarentegen kunnen gunstig uitpakken als de energieprijzen laag blijven of nog verder zakken. Bespreek de opties met een adviseur!

Gerelateerde artikelen

Lithium accu

Energie Vergelijken Onafhankelijk Consumentenbond

Energieopslag: wat, hoe en waar?