Passion 4 Web
Image default
Auto's en Motoren

Mobiel laadstation voor elektrische auto’s

De elektrische auto is al een aantal jaren een mooi duurzaam en milieuvriendelijke optie in het verkeer. Er is echter één groot probleem en veel gebruikers kennen dit probleem: Het opladen. Het dichtstbijzijnde oplaadstation is niet altijd in je bereik of alles is bezet. De oplossing hiervoor werd ontwikkeld in de vorm van het mobiele laadstation. Mobiele laadkabels maken het opladen van elektrische auto’s veel gemakkelijker, zijn plaatsonafhankelijk en flexibel inzetbaar.

Meestal is dit bij gebruik van een AC-laadpunt (wisselstroom) op het openbare netwerk of een thuislader met universeel stopcontact. Elektrische voertuigen hebben ingebouwde omvormers. De geìntegreerde oplader, of ook wel converter genoemd, zet de stroom om van AC naar DC; oftewel van wisselstroom naar gelijkstroom. Dit wordt vervolgens naar de accu van EV geleid. Het is momenteel de meest gebruikte oplaadmethode voor elektrische voertuigen. De meeste opladers gebruiken ook netstroom.

Hoe kies ik de juiste mobiele laadkabel?

  1. Kies de juiste connector voor uw auto – Dit is type 1 of een mobiele laadkabel type 2

  2. Kies of je je elektrische auto wilt opladen via een standaard 220V-stopcontact, 3-pins CEE- of 5-pins CEE-stopcontact

  3. Kies de juiste kabellengte

 

https://www.voldt.nl/mobiele-laadkabels