Passion 4 Web
Image default
Woning en Tuin

Omheining voor hobbymatig houden van dieren

Met een omheining creëer je een veilige omgeving voor uw dieren. Een omheining is er om een stuk land of gras of tuin af te zetten en een fijne en leuke plek voor de dieren te maken. Maar waar moet je aan denken bij het zetten van een omheining en voor welke beesten moet je een omheining plaatsen? Je leest het in dit blog.

Voor welke beesten een omheining?

Welke beesten heb je? Eem omheining is voor alle rondlopende dieren, die wel ruimte nodig hebben, maar waarvan het niet praktisch is als ze overal rondlopen. Als beesten overal rondlopen, is dat minder veilig voor de beesten, omdat ze niet gewend zijn om in wild te leven, maar ook meer kans hebben om te verongelukken. Omheiningen zijn er dus voor honden, paarden en schapen en geiten, maar ook voor koeien en buitenvarkentjes, hertjes en noem maar op.

Zetten van omheining

Waar moet je aan denken bij het zetten van omheining? Ten eerste is het belangrijk om te weten hoeveel hekwerk je nodig hebt, dus welke ruimte je wil creëren voor je beesten. Je kunt dan uitrekenen hoeveel meter aan hekwerk je nodig hebt. Daarnaast is het belangrijk om je te verdiepen in het soort beest. Schapen staan er namelijk om bekend dat ze onder het gaas doorvreten en zo uiteindelijk zouden kunnen ontsnappen. Zorg dan dat je een goede en stevige omheining hebt. Heb je stroom nodig? Heb je een poort nodig? Heb je gaas nodig? En ga je voor hout of staal of een combinatie ervan? Er zijn talloze variaties als het gaat om omheiningen.

Omheining moet goed zijn

Een omheining moet dus goed zijn om veiligheid te creëren voor mens en dier. De omheining moet goed afgewerkt worden, zodat je dieren zich niet beschadigen door het hekwerk. Het moet wel zo stevig zijn en met de juiste toepassingen, om de dieren binnen het hek te behouden. De juiste partijen weten hier wel raad mee. Vraag dus gerust een specialist in omheiningen en hekwerk om raad.

Arfman maakt omheiningen voor jouw dieren

Al ruim 45 jaar realiseert Arfman hekwerken en omheiningen voor geiten, schapen, paarden en zelfs voor honden. Dit doen zij voor bedrijven, maar ook voor particulieren. Deze partij maakt omheiningen op maat. Leg je wensen dus bij ze neer en ze maken een omheining voor jouw dieren!

https://www.arfman.nl/