Passion 4 Web
Image default
Hobby en vrije tijd

Ontdek de verschillen tussen rondvaren met een yacht in Amsterdam en rondrijden met een auto

Wilt u met een yacht in Amsterdam en omgeving ontdekken of een ander prachtig natuurgebied van Nederland al varend verkennen? Gezien het feit dat u voor het besturen van dit luxe motorvaartuig geen vaarbewijs nodig heeft, zult u misschien denken dat het besturen van een yacht in Amsterdam hetzelfde werkt als het besturen van een auto. Niets is echter minder waar. Alhoewel het niet moeilijk is om de regels en de praktijk van het varen onder de knie te krijgen, dient er toch zeker wel even bij stil te worden gestaan.

Besturen doet u niet alleen

Bent u door uw gezelschap aangewezen als hoofdbestuurder? Al bent u een capabele bestuurder en (vaar)weggebruiker, toch is het varen nooit iets wat u helemaal alleen kunt doen. Niet alleen heeft dit te maken met het feit dat het varen voor u hoogstwaarschijnlijk een nieuwe situatie is, ook het formaat van het vaartuig speelt een rol. Huurt u een yacht om Amsterdam en omgeving te verkennen? Dan meert u natuurlijk altijd wel ergens aan. Om gewoon even boodschappen te doen, een braderie te bezoeken of van een lekker hapje of drankje op een terras te genieten. Zeker wat betreft het aanmeren en afmeren is het van belang dat niet alleen u, maar ook andere aanwezigen weten wat de procedure is.

Stuurboord en bakboord

Met een auto houdt u rechts aan en slaat u linksaf. In de vaarwereld worden er andere termen gebruikt om richting mee aan te duiden. U kent de termen zonder twijfel: stuurboord en bakboord. Tussen de twee bestaat nogal eens verwarring. Stuurboord staat echter voor rechts en bakboord voor links. Staat u op het punt een yacht in Amsterdam te huren, dan worden in de instructies die u ontvangt en de eventuele vaarles die u neemt ook van deze termen gebruikgemaakt.

Externe invloeden

Wie met een yacht in Amsterdam of andere recreatieve wateren bezoekt, kan niet alleen uitgaan van zijn eigen stuurcapaciteiten. U heeft namelijk altijd te maken met externe invloeden, oftewel de weersomstandigheden. Waar u in de auto eenvoudig de ruitenwissers in werking stelt wanneer het regent en wat bijstuurt in het geval van wind, is er op een luxe vaartuig wat meer inspanning nodig. Tijdens het varen kan vooral de wind een uitdaging zijn. Echter zijn de boten die u bij Delos Yachtcharter huurt voorzien van hekschroeven en boegschroeven. Deze helpen u om de boot op het gewenste traject te houden in het geval van lastige weersomstandigheden. Ontdek zelf hoe aangenaam rondvaren is en huur een yacht bij Delos Yachtcharter!

https://delosyachtcharter.nl/