Passion 4 Web
Image default
Bedrijven

Optimale bescherming tegen legionella en andere bacteriën

Een biofilm die zich vormt in de waterleidingen zorgt voor de voedingsbodem en leefruimte van de ziekteverwekkers in een gebouw. Chemische of thermische desinfectie is bij lange na niet voldoende als legionella preventie en om een duurzaam schoon drinkwatersysteem te garanderen. Alleen een consequente waterbehandeling biedt een betrouwbare bescherming voor het hele bouwsysteem.

De installatie van een ultrafiltratie in het drinkwatersysteem garandeert de opeenvolgende afbraak van de biofilm volledig zonder chemicaliën. Door de consequente behandeling van het drinkwater worden voedingsstoffen uit de biofilm verwijderd en afhankelijk van de locatie van de installatie kan ook dode biomassa worden verwijderd. Het systeem verwijdert betrouwbaar virussen, bacteriën en parasieten zoals Legionella, Escherichia Coli en zelfs Noro-virussen uit het waternetwerk, terwijl belangrijke gezonde mineralen in het drinkwater blijven.

Maximale veiligheid met membraan filtratie

Het grootste voordeel van membraan filtratie vergeleken met conventionele filtermethoden is de betrouwbare verwijdering van ziektekiemen en micro-organismen. Met twintig nanometer zijn de poriën van het membraan zo klein dat zelfs virussen worden vastgehouden. Het membraan zelf reinigt en desinfecteert zichzelf volledig automatisch, zodat filtervervuiling geen probleem is. De huidige systemen voor ultrafiltratie hebben een compact ontwerp en vereisen maar weinig ruimte. Ultrafiltratie werkt op dezelfde manier als de koffiefilter, alleen ultra fijn fijn. Het te filteren water wordt onder druk door kleine plastic buisjes geperst. Het eigenlijke filter zijn de wanden van deze buizen. Hun filterporiën zijn met maar 0,01 µm groot.

Waarvoor wordt een trilzeef gebruikt

Voordat water in de biologische of membraanfilter kan lopend moeten alle grovere deeltjes door een trilzeef tegengehouden worden. De zeeffilter kan niet alleen grof vuil uit het water filteren, maar ook kleine vuildeeltjes in de orde van 200 tot 300 µm, afhankelijk van het model. De verwijderde onzuiverheden kunnen de membraan filtratie dus niet meer verstoppen. Dit betekent dat het filter nauwelijks hoeft te worden gereinigd. Dit maakt het onderhoud van het filtersysteem in zijn geheel eenvoudiger.