Passion 4 Web
Image default
Bedrijven

Psycholoog in Uithoorn

Je geestelijke gezondheid heeft niet alleen invloed op jezelf, maar ook op anderen

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie zal een op de vier mensen ooit in hun leven aan psychische stoornissen lijden. Vooral tijdens de COVID-19-pandemie zullen meer mensen mentaal worden getroffen. Pandemie heeft mensen gedwongen hun normale leven te veranderen, wat een negatieve invloed kan hebben op de geestelijke gezondheid. Deze aandoening veroorzaakt angst, stress, depressie en posttraumatische stressstoornis (PTSD).

Mensen die rechtstreeks door de pandemie worden getroffen, zoals het verlies van familieleden of vrienden en het verlies van hun baan, zullen een enorme gevolg hebben op hun psychische toestand. Niet alleen deze groep mensen, maar ook mensen die indirect worden getroffen, zoals het verliezen van hun vrijheid om buitenactiviteiten te doen en voortdurend worden blootgesteld aan negatief nieuws, zullen onbewust hun geestelijke gezondheid aantasten.

Het wordt een punt van zorg wanneer mensen de neiging hebben hun geestelijke gezondheid te verwaarlozen vanwege onwetendheid, stigma of discriminatie. In feite zal een goede geestelijke gezondheid je als persoon gelukkig maken en je productiviteit verhogen. Hier zijn ten minste drie suggesties als je zich enkele van de symptomen van psychische problemen begint te realiseren.

3 suggesties volgens deskundige

  • Probeer goed te eten en te slapen
  • Blijf sociaal verbonden, ook al is het niet persoonlijk
  • Beperk nieuws en sociale media

Als je denkt dat de bovenstaande suggesties je herstel van je geestelijke gezondheid niet helpen nadat je ze hebt geprobeerd, moet je professionele hulp zoeken. Ze zullen je behandelen op basis van je persoonlijke toestand.

Invivo Clinics

Invivo Clinics zet zich in om behandelingen in de geestelijke gezondheidszorg voor iedereen toegankelijker, effectiever en efficiënter te maken. Invivo Clinics richt zich op duurzaam herstel waarbij de duur van de behandeling wordt aangepast op basis van je klacht zoals angst, depressie, burn-out of eventuele persoonlijke problemen. Een van de therapieën waarvan is bewezen dat ze effectief zijn bij verschillende psychische en fysieke problemen, is Acceptance and commitment therapy. Een andere effectieve therapie is Movement of Freedom waarmee de kwaliteit van je leven kan worden verhoogd.

Je vindt Invivo Clinics op drie verschillende locaties:

Meer informatie

Je kunt Invivo Clinics bezoeken voor meer informatie over andere therapieën naast Acceptance and commitment therapy en Freedom of Movement therapy. Zie Psycholoog Uithoorn, Psycholoog Amstelveen en Psycholoog Aalsmeer voor meer specifieke contactpersonen per regio.

https://invivoclinics.nl/psycholoog-uithoorn/