Passion 4 Web
Image default
Bedrijven

Tegels verwijderen en sanitair tegels

Hoe verwijder je tegels op de juiste manier?

Als je tegels wilt verwijderen en je wilt ze bewaren voor een volgende keer, dan doe je het verwijderen niet op dezelfde manier dan als je van plan bent ze weg te gooien. Je moet geduld hebben en voorzichtig te werk gaan. Maar hoe doe je dat dan tegels verwijderen? Of het nu om grote badkamertegels gaat of wc tegels: laten we hier uitleg geven over de verschillende manieren van het verwijderen van tegels.

Wat zijn de redenen om tegels te verwijderen

In sommige gevallen van tegelrenovatiewerkzaamheden kan het verwijderen van een tegel nodig zijn. Dus als de tegels te beschadigd zijn of als je de vloerbedekking wilt vervangen, is het verwijderen van de bestaande tegel vaak essentieel. Het is mogelijk om een ​​bestaande tegel opnieuw te bedekken, maar dit is niet altijd mogelijk. Bovendien verhoogt het aanbrengen van een nieuwe coatinglaag op een tegel de hoogte van de vloer, wat verschillende nadelen kan hebben, zowel vanuit esthetisch als praktisch oogpunt. In dit geval is het verwijderen van de tegelvloer noodzakelijk alvorens je een nieuwe vloerbedekking wilt leggen.

Verwijder tegels om niet te hergebruiken

De tegels laten min of meer gemakkelijk los, afhankelijk van de ondergrond waarop ze zijn geplaatst. In alle gevallen begin je met het breken van het midden van een tegel met een hamer of een beitel, daarna verwijder je de resten van de tegel door de punt van de beitel tussen de steun en de tegel te steken en druk uit te oefenen.

Verwijder tegels voor hergebruik

Deze manier van verwijderen is een stuk ingewikkelder, aangezien je elke tegel voorzichtig moet verwijderen zonder deze te breken. Je zult nog steeds minstens één tegel moeten opofferen, zoals hierboven beschreven. Vervolgens gebruik je een sterke en brede spatel die je heel voorzichtig tussen de tegel en de steun aanbrengt. Indien mogelijk doe je hetzelfde aan alle toegankelijke zijden van de tegel. Elke keer dat het je lukt om de spatel in te brengen, oefen je een lichte druk uit om te wrikken, totdat de tegel loskomt. Deze manier van het loshalen van de tegels geldt voor zowel grote badkamertegels als wc tegels of ander soort tegels.

https://tegelwinkelxl.nl/