Passion 4 Web
Image default
Dienstverlening

Tens producten: voor iedereen die pijn heeft

Tens producten zijn een uitkomst wanneer u pijn heeft, we leggen u uit hoe de producten precies werken.

Dit is de drievoudige werking van een Tens apparaat.

  1. Verstoring van pijnprikkels richting de hersenen.
  2. Stimulatie van de aanmaak van endorfine (een lichaamseigen pijn verminderend stofje).
  3. Ontspanning van spieren.

Tens is gebaseerd op elektrostimulatie en wordt in de medische wereld veel gebruikt. Niet alleen fysiotherapeuten, ook verloskundigen zetten Tens in om klachten van hun patiënten te bestrijden. De afgelopen jaren zijn de apparaten steeds kleiner geworden. De bediening is een stuk eenvoudiger in vergelijking met het begin. Het gevolg daarvan is dat je een Tens device tegenwoordig zelfstandig thuis kunt gebruiken. Tens is een uitkomst voor mensen met chronische pijn die willen stoppen met het slikken van pijnstillers. Je kunt Tens ook inzetten als je last hebt van stramme spieren.

Een vertrouwd adres om een Tens apparaat aan te schaffen is online winkel Tens.nl. Je vindt er onder meer de volgende Tens producten:

–        de Tens Eco 2 met negen pijntherapie-programma’s en drie spierstimuleringsprogramma’s;

–        de TensTem eco met 12 voorgeprogrammeerde en 4 zelf in te stellen programma’s;

–        De OmniTens XP+ die uitstekend dienst doet bij vrijwel alle soorten pijn van chronische én acute aard.

Alle drie de Tens apparaten zijn ontwikkeld en gemaakt door Schwa-Medico. Stuk voor stuk zijn ze van hoge kwaliteit. Jarenlang onderzoek en continue innovatie maken deze Tens kastjes tot de beste die in Europa verkrijgbaar zijn.

Meer weten over Tens?

Wil je meer weten over Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie (Tens is hiervan de afkorting) verwijzen we je naar www.tens.nl. Je vindt er een uitgebreide beschrijving. Ook wordt uitgelegd hoe een Tens behandeling precies werkt. De website is voorzien van een FAQ: een overzicht van veel gestelde vragen met antwoorden. We geven twee voorbeelden.

-Is Tens veilig? Het antwoord luidt ‘ja’. Het advies is wel om bij bepaalde medische aandoeningen als hardritmestoornissen een arts te raadplegen.

-Zijn er bijwerkingen? Het antwoord is ‘nee, in principe niet’. Als je het apparaat echter niet goed of overmatig gebruikt, kun je spierpijn krijgen of kunnen er irritatieplekjes op de huid ontstaan.

https://tens.nl/