Tips voor etiquette voor catering proeverijen

Een catering proeverij is een belangrijk aspect van het plannen van een receptie of groot evenement. Het is dan ook een leuk aspect van het planningsproces.

Als je nog nooit een proeverij hebt bijgewoond, weet je misschien niet wat je kunt verwachten. Hoewel elk cateringbedrijf een iets ander proeverijbeleid heeft, is het gebruikelijk om enkele basisregels van etiquette te kennen. Ook voor andere evenement kan het handig zijn om wat meer te weten van etiquette. Deze tips zullen er ook voor zorgen dat je het meeste uit de proef ervaring haalt, zodat je gemakkelijker je definitieve menu selecties kunt maken. 

Beperk het aantal deelnemers

Probeer niet te veel mensen mee te nemen naar je proef afspraak. Dit is vooral in je eigen belang, maar het is ook beleefd tegenover de cateraar. Als je bijvoorbeeld gaat proeven voor je huwelijksreceptie, is het ideale gezelschap het bruidspaar, je weddingplanner (als je die hebt) en een of twee vrienden of familieleden van het bruidspaar. Als je iemand in je vrienden of familiekring hebt die vegetarisch is dan is het verstandig om deze ook uit te nodigen, om er zeker van te zijn dat er ook iets lekkers voor hen aanwezig is. 

Als je ouders of iemand uit je familie de rekening betaald, dan is het verstandig om uit respect deze persoon ook uit te nodigen voor de proeverij. 

Probeer niet te veel gerechten te proeven

Het kan een uitdaging zijn, voorals als de cateraar een uitgebreid menu heeft, om niet heel veel te eten. Vooral als elk item erg lekker eruit ziet. Sommige bedrijven beperken het aantal items dat je kunt proberen tijdens een cateringproeverij. Bij andere kun je alleen die items proeven die zij willen presenteren. Hoe dan ook, je kunt gemakkelijk verward en overweldigend raken als je alles probeert te proeven. Door het aantal gerechten te beperken, kun je beter goede beslissingen nemen waar je je goed bij voelt. 

Maak dan ook foto’s van elk gerecht en maak aantekeningen over de smaak, textuur, presentatie, etc. Dit geeft je een handige referentie wanneer je de ervaring opnieuw moet bekijken. 

Plan de proeverij ruim van te voren

Ctaeringbedrijven moeten proeverijen plannen rond hun evenementen schema. Dit kan betekenen dat je een doordeweekse proeverij moet accepteren en dus ook tijd voor vrij moet maken. Sommige cateraars zullen je toestaan om langs te komen op één van hun evenementen, maar in dat geval kan het zijn dat je geen vragen kan stellen of tims kunt kiezen om te proeven. 

Sommige cateringbedrijven houden een algemenere proeverij en nodigen potentiële klanten uit om hierbij aanwezig te zijn. Dit is een ideaal scenario omdat het personeel dan niet bezig is om het evenement van iemand anders tot een succes te maken, zodat je de kans krijgt om te communiceren, vragen te stellen en te kletsen met de groep en andere mensen. 

Wees voorbereid 

Het is vooral ook belangrijk dat je voorbereid bent. Ga niet van te voren nog veel eten, maar ga ook niet met een lege maag naar de proeverij. Als je al veel gegeten hebt dan heb je niet nog veel trek om te eten tijdens de proeverij. Wanneer je een lege maag hebt dan ga je je juist tijdens een proeverij volproppen en kan je dus niet aandacht proeven wat je aan het eten bent en of dat het geschikt is voor de gelegenheid. Ben je er vervolgens helemaal overuit? Dan kan je met een gerust hart een barbecuepakket bestellen, een toetjes arrangement bestellen of een chique diner pakket bestellen. 

 

Tags:

Gerelateerde artikelen die u mogelijk interesseren

Voor wie dagelijks druk in de weer is, biedt lunch bestellen in Den Bosch de perfecte oplossing. Bedrijven en particulieren

...

Als je serieus bent over koffie van hoge kwaliteit, is een goede Thermoplan-koffiemachine bestellen een uitstekende keuze. Deze machines staan

...

Een koud water dispenser op kantoor is geen overbodige luxe, maar een slimme investering in het welzijn van je team.

...

Een barbecue is de ultieme manier om te genieten van lekker eten in de buitenlucht, of het nu in de

...

Boerenkool stamppot is een echt Hollands wintergerecht en wordt vaak gegeten op koude dagen. Het gerecht staat bekend om zijn

...

Fermenteren is een eeuwenoude techniek die wordt gebruikt om voedsel te conserveren en smaak te verbeteren. Maar wat betekent fermenteren

...

Ervaar de Luxe van de Borrelbox van Food & Wood Wil je zorgeloos genieten van een complete borrelervaring, zonder dat

...

Een geslaagde borrelavond is het perfecte moment om te genieten van lekker eten, drinken en goed gezelschap. Of je nu

...

Als u op zoek bent naar de meest verse vis in Amsterdam, dan moet u zeker een bezoek brengen aan

...

Sta eens stil bij het sprankelende genot van champagne. Deze verfijnde drank heeft een unieke allure die momenten van vreugde

...

Veuve Ambal, een vooraanstaande producent van mousserende wijnen in de Bourgogne, Frankrijk, heeft een geschiedenis die diep geworteld is in

...

In de wereld van vandaag is gezond leven een prioriteit geworden, en noten bestellen is een trend die in populariteit

...

Wanneer je de authentieke Italiaanse keuken wilt ervaren, is er geen betere plek dan een Italiaans restaurant in Nijmegen. Stel

...

Mastu El Picaro, een karakteristieke Spaanse rode wijn, is een avontuurlijke ontdekking voor wijnliefhebbers die op zoek zijn naar een

...

Typisch Frans eten staat bekend om zijn verfijnde smaken en traditionele bereidingswijzen. Deze keuken, die varieert van rijke sauzen en

...

In een tijd waarin de vraag naar ambachtelijke en kwalitatief hoogwaardige bakkerijproducten blijft stijgen, speelt een groothandel in bakkerijproducten een

...

Chocolade is een traktatie waarvan iedereen wel kan genieten. Maar wist je dat deze lekkernij ook veel meer doet dan

...

In de wereld van groenten en fruit groothandels staat voedselveiligheid centraal. Het is de hoeksteen die ervoor zorgt dat elke

...