Passion 4 Web
Image default
Bedrijven

Tips voor tijdens het verbouwen

De klussers onder ons steken graag zo nu en dan de handen uit hun mouwen voor een flinke verbouwing. Of het nu gaat om het renoveren van een woonhuis of het opbouwen van een kantoorruimte, er gaat best tijd en energie in zitten. Hiernaast is het belangrijk dat je weet wat je doet en handig bent om het project aan te kunnen. Ben jij bezig met een verbouwing of wil je binnenkort gaan beginnen met verbouwen? Lees dan snel verder! Wij geven je graag een aantal handige tips.

Voorbereiding is key

Je hoort het waarschijnlijk wel vaker, maar een goede voorbereiding is key. Dit houdt in dat je van te voren goed voor jezelf nagaat wat er precies moet gebeuren en wat het gewenste eindresultaat moet worden. Hoe gedetailleerder je dit van te voren beschrijft, hoe beter. Dit geeft je houvast tijdens de verbouwing en geeft je de mogelijkheid om bijtijds bij te sturen waar nodig. Verbouwingen kosten vaak veel tijd en geld en daarom zou het zonde zijn als je dingen van te voren niet goed zou uitdenken. Betrek dus ook aspecten als een planning, budget en de gewenste middelen en materialen in de voorbereiding. Ga je bijvoorbeeld veel afval krijgen? Denk dan ook aan zaken als een goedkoopste afvalcontainer of huur bijvoorbeeld een toiletwagen voor als je veel aannemers over de vloer krijgt.

Schakel een deskundige in

Voor kleine verbouwingen is dit misschien niet nodig, maar heb je een groot bouwproject liggen? Dan kun je overwegen om een professional in te schakelen. Zo gaat de verbouwing niet alleen sneller, maar zo weet je ook zeker dat de kwaliteit goed is. Zij weten bijvoorbeeld precies hoe ze isolatiemateriaal moeten aanleggen tussen een sandwichpaneel of hoe de fundering gelegd moet worden. Hiervoor kun je zelf niet gaan tobben!

Tijdsbestek

Een verbouwing loopt negen van de tien keer langer uit dan je in de eerste instantie gehoopt had. Het is daarom belangrijk dat je voldoende tijd neemt voor een verbouwing en ook rekening houdt met een eventuele uitloop. Het kan zomaar zo zijn dat je tijdens de verbouwing achter bepaalde gebreken komt óf partijen waarmee je samenwerkt of afhankelijk bent, laten het proces vertragen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren bij de levering van materialen. Als materialen niet meer leverbaar zijn kun je al snel een aantal weken verder zijn, voordat je weer verder kunt met de verbouwing. Dit is natuurlijk zonde!