Passion 4 Web
Image default
Woningen

Verhuizen met kinderen

Verhuizen met kinderen is een totaal ander verhaal wanneer je alleen met je partner ergens naartoe verhuist. Kinderen raken iets sneller gehecht aan een omgeving en worden ook vaker emotioneel als ze weg moeten, tenzij het echt een plek is waar ze zich niet thuis voelen. En je hebt extra dozen en koffers die je moet vervoeren waaruit 80% van die dozen bestaan uit speelgoed en spelletjes.

Wordt het zwaarder om te verhuizen met kinderen?

Ligt aan de situatie waar de kinderen in zitten qua omgeving, maar als alles koek en ei is wordt het zwaar om te verhuizen. Iedereen weet dat als een kind iets leuk vindt wilt het kind datgene blijven doen of als het om speelgoed gaat of een spel het in bezit hebben. Zelfde geldt met een huis en omgeving waar het kind woont als hij/zij eraan gehecht raakt is het heel moeilijk voor zo’n kind om het los te laten en een nieuwe start te maken. Het liefst blijven ze daar totdat ze op hun zelf gaan wonen, maar veranderingen horen bij het leven en dat is een onderdeel bij het opgroeien. Ontdek partijen die je hierbij kunnen helpen zoals Mondial Movers Oostland.

Meer spullen om te verhuizen

Sommige mensen maken wel is grapjes over kinderen, zoals “begin er nooit aan.” Dat zeggen vooral ouders om een grapje uit te halen naar hun kinderen toe, maar ben je een persoon die heel netjes is, nauwkeurig, 7 keer per week het liefst je huis schoonmaakt, dan zou ik adviseren om er nooit aan te beginnen. Oke nu zonder grappen kinderen zijn geweldig om te krijgen, alleen gaat het je wat kosten. Zo hebben zij ook kleding nodig, badkamerspullen, spelletjes en speelgoed en eigen meubels. Voordeel is wel het zijn kleinere spullen dan die van een volwassenen, maar wat een nadeel kan zijn is dat ze meer spullen hebben dan een volwassenen. Uiteindelijk gaat het erom dat je veel meer spullen moet vervoeren, dan wanneer je met z’n tweeën bent.

Uitleg en duidelijkheid

Mensen zijn overal heel nieuwsgierig en wanneer je volwassen wordt kan je daarmee beter overweg, maar als kind zijnde wil je alles weten en ga je tot het uiterste om te weten waarom iets zo is of gebeurd. Veel kinderen willen niet verhuizen en dan is het van belang dat je ze zo goed mogelijk uitlegt in hun taal waarom jullie gaan verhuizen en er uiteindelijk zeker van zijn dat zij het ook begrijpen. Kinderen zullen het nog echt zwaar hebben met het verhuizen, maar dat ze begrijpen waarom is al een grote stap in de juiste richting.

https://oostlandverhuizingen.nl/