Passion 4 Web
Image default
Bedrijven

Voetbalkleding & Voetbalshirts

Voetbalkleding, je komt het vrijwel op iedere hoek van de straat tegen maar wanneer mag iets voetbal kleding genoemd worden? Is dat als er een rugnummer en een spelersnaam achter op het shirt staat? Nee, dat vind ik niet. Ik vind dat iets voetbalkleding genoemd mag worden als je er comfortabel en functioneel in kunt voetballen. Of je dit nu doet in een aangesloten sportshirt of een oversized sportshirt, dit moet naar mijn mening niks uitmaken. Welke sportitems vallen nu eigenlijk onder de noemer voetbal kleding? Onder voetbalkleding verstaan we voetbalshirts, voetbal polo’s, voetbalshorts, keepersshirts, keepersbroeken, voetbal trainingsjacks, voetbal trainingssweaters, voetbal trainingsbroeken en voetbalkousen. Een voetbaltenue samenstellen en kopen is erg gemakkelijk het enige wat je hoeft te doen is het kiezen van de favoriete kleur, de maat en het merk. In de meeste gevallen zijn alle voetbalkleding artikelen met elkaar te combineren zodat het hele team in dezelfde stijl voetbalkleding loopt. Bij het kopen van de voetbalkleding is het belangrijk dat de verschillende maat tabellen van merken goed worden gecontroleerd. Een goed gekozen maat zorgt voor beste bewegingsvrijheid en verbeterd zo het plezier in de sport.

Voetbalshirts voor voetbalclubs en voetbalverenigingen

Voetbal shirts voor clubs en verenigingen worden vaak voorzien van een clublogo en een rugnummer. Dit kan op verschillende manieren gedaan worden. Zo kan de leverancier van de voetbalshirts dit doen doormiddel van een gesublimeerd voetbalshirt, een voetbalshirt dat is voorzien van een clublogo en rugnummer door middel van zeefdruk en tot slot is er ook nog een optie om het rugnummer te zeefrukken en het clublogo te laten borduren waardoor je een premium badge krijgt. De makkelijkste optie is om het voetbalshirt te laten sublimeren. Bij sublimatie wordt er een zelfontworpen design geprint op een wit shirt. De club kan dan zelf bepalen welke kleuren, symbolen, teksten en logo’s het shirt moet krijgen. Sublimatie is een opkomende druktechniek en wordt steeds vaker ingezet in de sportwereld.

Voetbalkleding merken

Er zijn tal van sportmerken maar wat zijn nu echt de voetbalkleding merken? De grootste voetbalkleding merken zijn Nike, Adidas, Puma en Under Armour. Deze merken focussen zich voornamelijk op de individuele voetballers. Je zult bij deze merken ook voornamelijk voetbalshirts van grote clubs tegenkomen. Maar je hebt ook de “kleinere” merken die zich vooral focussen op de teamkleding. Voorbeelden van deze merken zijn: JAKO, Beltona, Craft, Uhlsport en Hummel. Deze merken worden veelal bij amateurclubs ingezet. Vaak zijn dit shirts zonder badge en opdruk zodat de club zelf bepalen of er een rugnummer, clublogo of sponsor opkomt.