Passion 4 Web
Image default
Entertainment

Waar moet je aan denken bij het plannen van een trouwerij?

Je bent verloofd en nu is het tijd om een bruiloft te regelen. Een bruiloft regelen kost enorm veel tijd, geld en energie. De ene persoon vindt bruiloften regelen ontzettend leuk, terwijl de ander het juist liever wilt laten doen door iemand anders. Het is goed om eerst erachter te komen wat er nou allemaal precies geregeld moet worden als je gaat trouwen. Wellicht vind je het wel meevallen en wil je het dan ook een kans geven om het zelf te regelen. 

In deze blog wordt er uitgelegd waar je aan moet denken als je een bruiloft regelt.

Trouwplannen

De eerste stap, die ook nog eens erg leuk is is het bekendmaken van de trouwplannen. Je kan iets organiseren waarbij familieleden en vrienden aanwezig moeten zijn en waar ze dus ook het grote nieuws te horen krijgen. Doe het zelf of laat een party planner dit regelen. Je kan er ook voor kiezen om bij familieleden en vrienden op bezoek te gaan om het nieuws aan te kondigen. Wanneer je op bezoek gaat wordt het wat persoonlijker. Wanneer je iets organiseert waar iedereen bij is, heb je meer tijd voor andere zaken, omdat iedereen alles op hetzelfde moment weet. 

Trouwdatum

Dan komt nu de stap die erg bepalend is voor de rest van wat er geregeld moet worden. Namelijk een trouwdatum plannen. Vaak plannen mensen een datum in tijdens de lente of zomer, omdat er dan het meeste kans is op mooi weer zonder regen. Ook is het voor de gasten makkelijker om dan een jurk en pak aan te trekken, omdat ze niet hoeven na te denken over kou. Ook voor de bruid is dit beter aangezien zij de gehele dag een jurk aan heeft. Natuurlijk is er ook de optie om te trouwen rond de herfst en winter periodes. Wel kan het zo zijn dat er meer geregeld moet worden, maar je hebt wel meer kans om een locatie te boeken op de dag dat je wilt trouwen. 

Locatie regelen

De volgende stap is het regelen van de locatie en alles wat daarbij komt kijken. Allereerst is het belangrijk om de locatie zelf te vinden. Als je eenmaal iets hebt gevonden dan kan je ervoor kiezen om de locatie ook te bekijken, om te zien of dat het een plek is waar je wilt trouwen. Wordt het een romatische zaal of een prachtig natuurgebied? Vervolgens is het verstandig om een locatie te zoeken voor de receptie. Wanneer je voor beiden iets gevonden hebt dan kan je vragen aan de locatie of dat zij de locatie mogen huren. Het kan zijn dat je de locatie mag huren. Wees dan ook op tijd met regelen, zodat je een grotere kans hebt om de locatie te huren. Als het niet mogelijk is om de locatie te huren dan kan je nog wel eens op de wachtlijst worden geplaatst. Wacht dan niet totdat je een bericht krijgt of dat je wel of niet de locatie kan huren. Zorg altijd dat je wel al een andere locatie hebt gehuurd, zodat je zeker weet dat je een locatie hebt om te trouwen. 

Wellicht is juist de backup locatie beter om te trouwen dan de eerste locatie. 

Het verschilt per locatie hoeveel iets kost dus zorg er ook voor dat je een bepaald budget hebt. Als de eigenaar van de locatie hiernaar vraagt dan kan je deze gelijk geven.

 

https://www.tewerve.nl/